Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:499375
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Plauts ir pirmais romiešu dzejnieks, kas pievērsās vienam žanram, proti, komēdijai. Visas Plauta lugas ir jaunatisko komēdiju pārstrādājumi. Viņš rīkojies diezgan patstāvīgi un pārveidojis grieķu lugas gan pēc satura, gan formas. Atzīmējama Plauta komēdiju žanriskā atšķirība no to grieķu oriģināliem -. viņš radījis komēdijas žanru, ko varētu pielīdzināt dziesmu spēlei vai operetei. Līdzās parastajiem dialogiem sastopami flautas pavadījumā skandēti vai dziedāti posmi - kantiki. Tā kā Plauts ir vienkāršu ļaužu rakstnieks, viņš ievēro savu skatītāju – plebsa masu gaumi: Plauts bagātina “jauno” grieķu komēdiju ar dažādiem bufonādes elementiem, straujiem pavērsieniem, nepārtrauktu kustību, komikas spriegums visu laiku ir maksimāls. Nozīmīgākais viņa komēdijās ir apgrieztās sociālās attiecības – vergs ir pārāks par saimnieku, kas pavairo komisko efektu.
Plauta valoda atbilst komēdijas raksturam. Tā gan ir izglītoto romiešu sarunas valoda, ko viņa lugās runā pat vergi, bet tur daudz arī tīri tautisku elementu – sakāmvārdu, parunu, aliterāciju u.c. Valodas stilam un izteiksmes bagātībai atbilst komēdijas metrika, kas, sevišķi vokālajās daļās, ir daudz bagātāka un daudzveidīgāka nekā grieķu komēdijās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация