Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:529166
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Pludmales volejbola rašanas vēsture pasaulē    4
2.1.  Pludmales volejbola rašanas vēsture Latvijā    5
3.  Pludmales volejbola raksturojums    6
3.1.  Pludmales volejbola noteikumi    6
3.2.  Spēles lauks    7
3.3.  Speciālie paņēmieni    8
3.4.  Taktiskās īpatnības    10
4.  Pludmales volejbola bumbas    11
5.  Sacensības    12
5.1.  Olimpiskās spēles    12
5.2.  Pasaules čempionāti    13
5.3.  Eiropas čempionāti    14
5.4.  Pasaules Kausa izcīņa    15
5.5.  Latvijas sacensības    15
5.6.  FIVB un AVP turnīru salīdzinājums    16
6.  Populārākie pludmales volejbola pārstāvji    17
6.1.  Pasaules populārākie spēlētāji    17
6.2.  Latvijas populārākie spēlētāji    19
7.  Secinājums    20
8.  Izmantotā literatūra    21
9.  Pielikumi    22
Фрагмент работы

Latvijā arī ir jūtamā masveidīga aizraušanās ar šo sporta spēli. Par to liecina speciāli aprīkotas pludmales, sacensību skaita pieaugums un, protams, skatītāju un atbalstītāju interese. Pludmales volejbols ir olimpiskais komandas sporta veids, kas tiek spēlēts uz smiltīm. Līdzīgi volejbola citām variācijām ir divas komandas, atdalītas ar augstu tīklu, kuras mēģina savākt pēc iespējas vairāk punktu gremdējot bumbu pretinieku komandas pusē. Pludmales volejbola komandas parasti sastāv no diviem viena dzimuma spēlētājiem, kaut arī izklaides variācijās vienā laukuma pusē var būt līdz pat sešiem spēlētājiem. Latvijā ir viss nepieciešamais pludmales volejbola attīstībai: labas smiltis, jaunatnes vēlēšanas spēlēt augstākos līmeņos un sponsoru intereses pieaugums. Trūkst tikai labi laika apstākļi, jo parasti tiešam „volejbola laiku” var paķert tikai dažās vasaras dienās.
Oficiālajā spēles variantā komanda sastāv no diviem spēlētājiem, kuriem vienādi labi jādarbojas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā – būt patiešām universāliem spēlētājiem. Pludmales volejbolista sagatavošana tiek veikta nelieliem secīgiem soļiem, pievēršot uzmanību katram tehniskam klasiskā volejbola paņēmienam. Tikai spēlētājs ar „nāvējošo” servi, stabilu uzņemšanu, „tīru” otro piespēli un variablu uzbrukšanas sitienu varēs veiksmīgi startēt starptautiskās sacensībās. Tāpat kā klasiskajā volejbolā, arī pludmalē viss sākās no bumbas uzņemšanas, tādēļ īpaši lielu uzmanību jāpievērš tieši šai darbībai. Jo labāk spēlētājs uzņems bumbu, jo labāk to bumbu uzcels partneris un vieglāk pašam spēlētājam būs vinnēt punktu. Protams, ka diezgan lielu uzmanību jāpievērš arī fiziskai sagatavotībai. Jo spēles bieži vien ilgst vairāk par stundu, karstajā vasaras laikā, un gadās, ka jāizspēlē vairākās spēles dienas laikā.
Tātad, pludmales volejbols ir ne tikai kaislīgākā, stilīgākā, seksīgākā spēle pasaulē, bet prasa arī daudz darba, neatlaidības un uzticības no spēlētājiem.
1.Pludmales volejbola rašanas vēsture pasaulē
Pirmo reizi pludmales volejbols, kā patstāvīgā spēle parādījās 1920. gados Santa-Monika pludmalēs, bet daži avoti apgalvo, ka jau 1915. gadā Havajās spēlēja volejbolu pludmalē. Tajā laikā spēles notika pēc klasiskā volejbola noteikumiem starp divām komandām, katrā bija seši cilvēki. 1927. gadā pludmales volejbols šķērso Atlantisko okeānu un kļūst par galveno sporta veidu Frankovilles (Franconville – Parīzes ziemeļrietumu piepilsēta) nūdistu pludmalēs. Pamazām volejbols smiltīs iekāro arī citas Eiropas valstis: Bulgāriju, Čehoslovākiju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация