Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:986959
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līdz ar straujām pārmaiņām visās sabiedriskās dzīves jomās pieaug interese par morāli kā svarīgu sabiedriskās dzīves regulētāju. No visām filozofijas disciplīnām sabiedriskajās diskusijas ētika, šķiet, tiek pieminēta visbiežāk.
Dažādās jomās, vispirms jau medicīnā , žurnālistikā, jurisprudencē, biznesā un vides aizsardzībā, tiek dibinātas ētikas komisijas un izstrādāti attiecīgi kodeksi. Pieaugot pilsoņu informētībai un līdzdalībai politiskajā dzīvē, aktualizējas arī morāles problēmas politikā. Politiskā ētika tiecas dot savu ieguldījumu sabiedriskās dzīves sakārtošanā. Pēc otrā pasaules kara politiskās ētikas jautājumi īpaši aktualizējas 60. gadu otrajā pusē Amerikas Savienotajās Valstīs sakarā ar karu Vjetnamā, kurš izraisīja sabiedriskās dzīves politizāciju un dažādus šā kara vērtējumus. Gan ar zināmu nokavēšanos, bet toties visai dinamiski politiskās ētikas loma pastiprinājās arī Eiropā, sasniedzot šeit īstu bumu 70. gados.
Latvijā politiskās ētikas jautājumi ir aktualizējušies ar 80. gadu otro pusi līdz ar valstiskās neatkarības atjaunošanu, pārejot uz tirgus ekonomiju un demokrātiju un ar to saistīto radikālo vērtību maiņu.
Darbā centīšos noskaidrot, kādas politiskās ētikas normas raksturīgas demokrātiskai un kāds ceļš Latvijā šajā ziņā vēl ejams.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация