Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:755070
 
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Gruzijas ārpolitiskie mērķi pēc PSRS sabrukšanas    5
2.  Nato un Gruzijas attiecību evolūcija    6
3.  Dienvidosetijas politiskais statuss    10
4.  Abhāzijas politiskais statuss    12
5.  „Rožu revolūcijas” priekšvakarā    14
6.  Mihaila Saakašvili ārpolitiskās tendences    15
  Secinājumi    17
  Izmantotie avoti    18
Фрагмент работы

Abhāzijas politiskais statuss
Pēc Krievijas impērijas sabrukuma Abhāzija iestājās Dienvidaustrumu Savienībā un jau 1917. gadā republikā tika ievēlēts pirmais parlaments – Abhāzijas Tautas Padome, kas pieņema Abhāzijas konstitūciju un tautas deklarāciju. 1918. gada 11.maijā tika proklamēta Ziemeļkaukāza republika, kuras sastāvā tika iekļauta arī Abhāzija. Gruzijas varas pārstāvji bija neapmierināti ar šādu situāciju Kaukāza reģionā un Gruzijas militārie spēki ar Vācijas militāro atbalstu okupēja Abhāzijas teritoriju. Iedzīvotāji protestēja pret Gruzijas rīcībām un tas atviegloja boļševiku nākšanu pie varas un padomju varas nodibināšanu visā Gruzijas teritorijā 1921. gadā, jo abhāzieši uzskatīja jauno padomju režīmu kā glābšanu no Gruzijas okupācijas un iespējāmām represijām.
Boļševiki piedāvāja Abhāzijai politiskās izvēles brīvību un abhāzieši pasludināja sevi par neatkarīgu Abhāzijas PSR. Šis politiskās situācijas unikalitāte bija tāda, ka Abhāzija veselu gadu bija teorētiski neatkarīga gan no Gruzijas, gan no Padomju Savienības. Taču pēc gada Abhāzija bija spiesta parakstīt līgumu ar Gruziju un rezultātā abām republikām tika piešķirtas vienādas tiesības, bet 1931. gadā ar Staļina pavēli Abhāzija tika pārdēvēta par autonomo republiku un iekļauta Gruzijas PSR.
Abhāzijas iedzīvotāji bieži rīkoja demonstrācijas, šādā veidā paudot savu neapmierinātību ar Gruzijas autonomās republikas statusu. Sākot ar 1989. gadu, kad PSRS iekšienē sākās nekārtības un Gruzijā arvien biežāk sāka runāt par izstāšanos no Padomju Savienības, Tbilisi sāka pieņemt lēmumus neņēmot verā Abhāzijas autonomās republikas intereses. Rezultātā 1990. gada 25. augustā Abhāzijas Augstākā Padome pieņēma deklarāciju par valsts suverenitāti.
1992. gadā Gruzija, kas tikko kļuva par ANO dalībvalsti, aizsāka karu ar Abhāziju, okupējot daļu no tās teritorijas. Tikai 1913. gada septembrī Abhāzijas teritorija bija atbrīvota no Gruzijas karaspēka un sākās pārrunas starp Gruzijas un Abhāzijas līderiem ar ANO, Krievijas un EDSO (Eiropas drošības un sadarbības organizācija) starptniecību.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация