Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:546991
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Politiskās kultūras jēdziens    4
2.  Politiskās kultūras attītības tendences Krievijā    9
3.  Politiskā kultūra mūsdienu Krievijā    10
4.  Politiskā kultūra Latvijā    11
  Secinājumi    13
  Izmantota literatūra    14
Фрагмент работы

Mana referāta tēma ir „Politiska kultūra demokratizācijas kontekstā: Krievija un Latvija. Salīdzinoša analīze”. Šī tēma, ļoti labi atspoguļo to, ka politiskai kultūrai ir loti liela nozīme demokrātijas konsolidācijas konteksta. Tas nozīme, ka vajag sīkāk analīzēt politiskas kultūras nozīmi un attīstības tendences Latvijā un Krievijā.
Kādreiz Latvija un Krievija ir bijušas Padomju Savienības valstis, tomēr pēc PSRS sabrukuma šajās valstīs saka attīstīties politiska kultūra un norisināties pārēju uz demokrātiju. Latvijas gadījuma šī pāreja notikusi diezgan ātri un bez īpašam problēmām, jo Latvija par primāro darba kārtības jautājumu izvirzīja integrāciju Eiropas struktūrās un iestāšanas Eiropas Savienībā un NATO. Savukārt, Krievijas gadījumā, šī pāreja norisinājās problemātiski un Krievijas primārie jautājumi nebija iestāšanas Eiropas Savienība un NATO. Krievijaribeja attīstīties, ka atsevišķa valsts un tipināt PSRS iesāktu dominanti pasaules mēroga. Tomēr tāda situācija nebija vērojama Borisa Jeļcina prezidentūras laika, kad Krievija piedzīvoja ļoti smagu ekonomisko krīzi, tomēr tieši šim laikam bija raksturīgas demokrātiskās pārmaiņas. Savukārt, ja Vladimira Putina prezidentūras laika Krievija novirzījās no demokrātiskam vērtībām un principiem un bija veramas autoritārisma pazīmes. Tagad, pie varas Krievijā atrodas Dmitrijs Medvedevs, kas tiek uzskatīts par ļoti liberālu politiķi, tomēr tas nenozīmē, ka situācija būtībā mainīsies, jo D. Medvedevs turpina īstenot iesākto Vladimira Putina politiku.
Sava referātā gaita, vajadzēs aplūkot politiskās kultūras jēdzienu kopuma, kas varētu dot iespējas saprast politiskās kultūras jēdziena būtību. Otrkārt, runājot par Krievijas piemēru, vajadzētu aplūkot to, kādas ir Krievijas politiskās kultūras attīstības tendences un to, kādā ir politiska kultūra mūsdienu Krievijā. Savukārt, Latvijas gadījuma vajadzētu apskatīti, kā notiek politiskās kultūras attīstība un kādas ir ievērojamākās Latvijas politiskās kultūras iezīmes. Secinājumos, vajadzes apskatīt to, ka vai Latvijai un Krievijai ir kopīgas attīstības tendences un ja nē, tad kāpēc pastāv noteiktas atšķirības un no ka, tas ir atkarīgs. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1132605
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация