Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:704130
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Politisko režīmu jēdzieni no teorētiskā skatpunkta    6
2.  Demokrātijas procesu un attīstības novērtējums Krievijā    9
3.  “ Putina Krievija”: autoritāra politiskā režīma veidošana un nostiprināšana    12
  Secinājumi un pieņēmumi    14
  Izmantotā literatūrā un informācijas avoti    15
Фрагмент работы

Kā atsevišķi faktors, atsaucoties uz “Levada centrs” aptauju rezultātiem, ir atzīmējams atšķirīgais Krievijas sabiedrības redzējums par demokrātijas iezīmēm un to nozīmi, lomu un ietekmi uz citiem procesiem valstī.
Apskatot darba empīriskajā daļā minētās autoritāra režīma teorētiskās iezīmes, un apskatot faktisko situāciju šodienas Krievijā ir iespējams uzskatīt, ka izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies, jo režīmā uzbūvē neatbilst demokrātijas kritērijiem. Ņemot vērā veidus un metodes, kādā veidā Krievijā tiek ierobežotas politiskās un pilsoniskās brīvības, ir ietekmēta vārda brīvība, iespējams apgalvot, ka Krievijā ir izveidojies un nostiprinās politiskais režīms ar autoritārisma pazīmēm, minēto pastiprina atziņa par ievērojamu specdienestu kontroli par jebkādiem procesiem valstī. Aktuāls ir mediju jeb to politiskās kontroles jautājums. Ir vērojams, ka cenzūra un vēršanās pret citādi domājušies, rakstošiem un raidošiem medijiem kļuvusi par normu, šādu mediju darbība tiek ierobežota visiem iespējamiem līdzekļiem un metodēm (Lipman 2009).
Vērtējot iemeslus vai cēloņus, kas ir saistāmi ar demokrātijas attīstības neveiksmi Krievijā, nav sniedzama viennozīmīga atbilde. Vienlaikus ir atzīstams, ka Rietumu liberālās demokrātijas modelis nav atradis atsaucību Krievijā dažādu apsvērumu un cēloņsakarību rezultātā. Sabiedrības apātija, intereses trūkums ir viens no cēloņiem, par citiem cēloņiem varētu tikt paskaitīta varas centralizācija Krievijā, sabiedriskās domas ietekmēšana attiecībā uz demokrātijas trūkumiem, noslēgumā, ekonomiskiem faktori un spēcīgas opozīcijas neesamībā uz politiskās skatuves.
Diskusija ir joprojām ir atklāta un aktuāla arī kontekstā ar to, kādā virzienā notiks politiskā režīma transformācija Krievijā tuvākajā perspektīvā, kādu formu režīms iegūs?

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1358935
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация