Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:869860
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirms Igaunijas un Latvijas politisko partiju salīdzināšanas, gribu pievērst jūsu uzmanību pašam jēdzienam- polititiska partija. Ko tad īsti nozīmē šo vārdu kopsavilkums?

Politiska partija ir politiska organizācija, kurai ir sava sabiedrības uzbūves un funkcionēšanas koncepcija (ideoloģija) un kura pauž kādu sabiedrības aprindu (sociālas grupas) intereses sabiedrības pārvaldīšanā, kā arī organizē šo interešu īstenošanu. Δ funkcionē cīņā un sadarbībā ar citām Δ, kas pārstāv citu sociālo grupu vai citas intereses. Δ nodrošina tajās pārstāvēto sociālo grupu kā politikas subjektu regulāru un organizētu mijiedarbību. Δ saviem biedriem rada iespēju regulāri un organizēti piedalīties politikā (sabiedrības pārvaldīšanā vai tās ietekmēšanā).
Miķelis Ašmanis

Vieglākā valodā politiska partija- organizēta ļaužu grupa, kam ir noteikts nosaukums, politiska programma un organizatoriska struktūra un kas cīnās par varas iegūšanu. Visizplatītākais veids, kā partijas cīnās par varu, ir līdzdalība vēlēšanās.
Parasti partijām raksturīga noteikta organizatoriskā uzbūve, kas nodrošina dažādas informācijas apriti ( piemēram, iepazīstināšanu ar parlamentā apspriežamajiem likumprojektiem un statiskajiem datiem vai saraksti ar citām partijām) un visai partijai saistošu lēmumu pieņemšanu (piemēram, par kāda likuma atbalstīšanu vai noraidīšanu parlamentā, par līdzdalību sabiedriskos pasākumos, demonstrācijās un piketos vai par biedru naudas lielumu).
Tomēr vissvarīgākā partiju iezīme ir to cīņa par deputātu mandātu iegūšanu valsts parlamentā un pašvaldībās. Ja kāda organizācija, kas dēvē sevi par partiju, necenšas panākt savu pārstāvju ievēlēšanu parlamentā vai vietējās varas institūcijās, tad tā nav uzskatāma par partiju. Tikai iegūstot pārstāvniecību likumdevējinstitucijās, partijas var pārstāvēt savu atbalstītāju intereses, realizēt savas idejas un ietekmēt valsts politiku, t.i., veikt vienu no svarīgākajiem jebkuras partijas uzdevumiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1190444
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация