Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:849052
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Politiskās partijas    4
1.1.  Kas ir politiska partija    4
1.2.  Partiju tapšana    5
1.3.  Partijas funkcijas    6
2.  Kādi mērķi politikā ir partijām    8
  Secinājumi    9
  Bibliogrāfiskais saraksts    10
Фрагмент работы

Šajā darbā varēsiet lasīt - kas ir politiska partija, partiju tapšana un uzzināsiet kādas ir partiju funkcijas, kā arī varēsiet lasīt par to, kādi tad ir partijas mērķi mūsdienu politikā.
Pēc politologu datiem 1997. gadā Latvijā oficiāli bija reģistrētas 38 politiskās partijas. Politiskās partijas, manuprāt, ir galvenā pārstāvnieciskā saikne starp pilsoņiem un valsti. Politisko partiju darbībā tiek izstrādāti pieņemami sabiedriskās attīstības rezultāti un realizētas nacionālās intereses. Partijas ir galvenā sfēra valdību veidošanā un saglabāšanā.
Katrā ziņā politika ir bezgala plaša un daudzšķautņaina parādība. Kopš seniem laikiem tā tiek izzināta, aplūkota, pētīta, bet parasti no tās puses un tajās izpausmēs, ar kurām cilvēks biežāk un sāpīgāk saskaras.
Politika ir sarežģīta, daudzpusīga sabiedrības dzīves sastāvdaļa, kas ietekmēdama cilvēku eksistences dažādās jomās, izraisa cilvēkos visai atšķirīgu attieksmi, sākot ar politikas pilnīgu noniecināšanu un beidzot pat ar tās kā augstākās gudrības izpausmes pielūgšanu.
Katrā ziņā politika ir cilvēku sabiedrības reāls atribūts, kuru ir vērts izzināt, pirmkārt, lai noskaidrotu cilvēka reālās iespējas sabiedrībā un tās lietderīgi izmantotu, bet otrkārt, lai mazinātu politikas postošo ietekmi uz sabiedrību, uz cilvēka likteņiem, padarītu politiku humānāku, atbilstošāku dotās sabiedrības iespējām un vajadzībā.
Mūsdienu sabiedrības politiskā dzīve ir ļoti sarežģīta un daudzpusīga. Tajā piedalās daudz dalībnieku, kuru vidū būtiska vieta ir politiskajām partijām.
Ievērojot politisko partiju nozīmīgo vietu sabiedrības politiskajā dzīvē, to reālo stāvokli un funkcijas ir pilnīgi likumsakarīga interese par politiskajām partijām, jo mūsdienu civilizētā sabiedrība pagaidām neko labāku un racionālāku nav izdomājusi. Politiskās partijas ir galvenā pārstāvnieciskā un leģitīmā saikne starp pilsoņiem un valsti. Politisko partiju darbībā tiek izstrādāti pieņemami sabiedriskās attīstības rezultāti un realizētas nacionālās intereses. Partijas ir galvenie politiskie aktieri valdību veidošanā un saglabāšanā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1186419
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация