Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:642532
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Jaunlatvieši    4
  Jaunā strāva    5
  Latviešu sociāldemokrātiskā strādnieku partija    8
  1905. gada revolūcija    9
  Latvija Krievijas impērijas sastāvā    10
  Latvijas vēsture, A European Informational Website, Latvija Krievijas impērijas sastāvā (18. gadsimts - 1917), http://www.ancara.eu/latvijas_vsture_lv.html    10
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Pirms Pirmā pasaules kara politiskās kustības un partijas bija visai maz, jo tās nebija atļautas, bet tās, kas bija līdz 1914. gadam, kad pasauli pārņēma karš, darbojās nelegāli. Partiju veidošanās pasaulē ir attiecināma uz 19.gs. Latvijā politisko partiju veidošanās process attiecināms uz 20.gs. Pirmā partija izveidojās 1904.gadā, Latviešu Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, taču tā bija nelegāli izveidota. Par politisku kustību vai partiju rašanos var sākt runāt pēc1905. gada revolūcijas Krievijā, kad šīs valsts cars Nikolajs II izdeva manifestu, kurā apsolīja dažādas politiskās brīvības.
Savā darbā aplūkošu laika posmu no 19. gs. vidus līdz 1914. gadam, kad sākās pirmais Pasaules karš. Apskatīšu jaunlatviešu, jaunstrāvnieku un LSDSP veidošanos un darbību, jo tās bija ievērojamākās un atzinību guvušās organizācijas latviešu tautas acīs un uztverē.
Latvijā vairāk nozīmīgas kustības un partijas nebija sastopamas un ievērojamas, kā iepriekš minētās, jo tas bija laiks, kad Latvija atradās arī Krievijas impērijas sastāvā. Pēc Krievijas 1905. gada revolūcijas tika izveidotas jaunas pašvaldības- rīcības komitejas, jo tad tās varēja veidoties oficiāli.
Šīs kustības un partija bija nozīmīgas Latvijas tautai ar to, ka tās modināja tautas atmodas laiku un cēla pašapziņu, kā arī LSDSP bija partija, kas vienīgā varēja cariskās Krievijas laikā radikāli izmainīt latviešu tautas stāvokli.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация