Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:384382
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kā vienu no metodēm, lai analizētu plašsaziņas līdzekļos izvietotās politiskās reklāmas, izmantošu reklāmu kontentanalīzi. Kontentanalīze ir kvantitatīvais pētniecības paņēmiens, kuru izmanto komunikācijas satura pētīšanai un analīzei sistemātiskā, objektīvā un kvantitatīvā veidā. Aprakstot satura analīzes metodi, daudzi pētnieki uzsver, ka tieši sistemātiskums un objektivitāte ir tās pazīmes, kas to atšķir no citiem satura analīzes veidiem.
Roberts Filips Vēbers (Robert Philip Weber) savā grāmatā „Basic Content Analysis”, definējot kontentanalīzi, raksta: „Kontentanalīze ir pētniecības metode, kas izmanto procedūru kopumu, lai izveidotu ticamus slēdzienus par tekstu. Šie slēdzieni sevī ietver ziņu par sūtītāju(-iem), par pašu ziņu vai arī ziņu par tās auditoriju.”1 Tomēr kontentanalīze ir ne tikai rakstītās komunikācijas analīze un pētīšana, tā sevī ietver arī runātās vai publicētās komunikācijas analīzi un pētīšanu.
Kaut arī pirmajā brīdī analīze var šķist vienkārša, tomēr, ja to dara nepieredzējis pētnieks bez iepriekšējām zināšanām par satura analīzes principiem, tad rezultāts var būt neapmierinošs, un bieži vien tas tā arī notiek. Kvalitatīvi veiktai satura analīzei ir nepieciešama samērā liela pētnieka izpratne par pētāmo problēmu, tāpēc Latvijas Universitātes pētniece Ilze Šulmane piedāvā apzināt konkrētus strikti noteiktus un secīgi izstrādātus soģus pa punktiem:2 (1) Pētnieciskā jautājuma formulēšana; (2) Ģenerālā kopuma definēšana; (3) Izlases kopuma definēšana; (4) Skaitīšanas vienību izvēle; (5) Analīzes kategorijas un indikatori; (6) Kodēšanas mēģinājums, kodēšanas likumu uzlabošana; (7) Kodētāja instrukcijas radīšana, kodētāju apmācība; (8) Pilotāža, rezultātu drošuma (reliability) mērījums; (9) Kodēšana; (10) Datu ievadīšana, apstrāde, analīze.
Ar kontentanalīzes palīdzību es aprakstīšu komunikācijas saturu reklāmās pēc konkrēti izvirzītiem kritērijiem:
1)Reklāmas novietojums (lapaspuse, rubrika);
2)Reklāmas lielums;
3)Teksta daudzums;
4)Reklāmā izmantotie mākslinieciskie līdzekļi (fotogrāfijas, grafiskie attēli, burtu lielums un novietojums);
5)Reklāmas sauklis jeb ziņojums, ko tā vēlas nodot mērķauditorijai.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1117630
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация