Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:216393
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Politoloģijas kā zinātnes nozares vispārīgs raksturojums    4
1.1.  Kas ir politika un politoloģija?    4
1.2.  Politoloģijas uzdevums un nozīme    6
2.  Politikas zinātnes vēsturiskā attīstība pasaulē    6
3.  Politoloģija – jauna zinātne Latvijā    8
  KOPSAVILKUMS    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Фрагмент работы

Pats par sevi politoloģijas termins liecina, ka tā ir starpnozaru zinātne, kuras uzskatāmo jautājumu centrā atrodas sabiedrisko attiecību sfēra. Pati par sevi politoloģijas zinātne ir sabiedriskās dzīves spogulis. Politoloģijas zinātne pētot sabiedriskās attiecības veic sabiedrisko zinātņu savstarpējās iedarbības izpēti.
Politoloģijas zinātnei ir cieši saskares punkti ar tiesību zinātni, it īpaši tādos jautājumos, kā valsts, varas veidi, tiesības un likumi, demokrātija un brīvības, atbildības veidi, sabiedrisko un valsts iekārtu veidi. .
Politoloģijas zinātne aizskar arī plašas sabiedrisko zinātņu sfēras. Nozīmīga vieta politoloģijā tiek iedalīta reliģijai, kultūrai, morālei, ekoloģijai, informācijai, nacionālajām attiecībām, ekonomikai. Tādejādi politoloģija kā zinātne pieskaras gandrīz visām sabiedriskās dzīves problēmām. Vispirmām kārtām politoloģija ir un paliek zinātne par politiku un politiskajām attiecībām.
Politoloģiju nevarētu uzskatīt par vienīgi teorētisku zinātni. Politoloģija savu izpausmi iegūst faktiski katras valsts politiskajā dzīvē. Politoloģijas, kā zinātnes nozīmīgums nemainās no tā kāda ir kādas valsts konkrētā politiskā iekārta, sabiedrībā pastāvošie uzskati un politiskās dzīves izpausme. Politoloģijas pētāmie jautājumi skar gan tikai konkrētu valsti, kura tiek analizēta, gan arī politoloģijā tiek skarti starptautiski jautājumi. Respektīvi politoloģijas risināmie jautājumi saistās gan ar šaurāku loku, gan arī tiek risināti globāli starptautiski jautājumi.
Politoloģijas plašā ietekme sabiedriskajā dzīvē galvenokārt ir saistīta ar mūsdienās lielo politiskās dzīves ietekmi uz sabiedrību. Ikdienā saskaroties ar politiskās dzīves ziņu raidījumiem, viegli konstatēt, ka politika aizkar praktiski visus sabiedrības dzīves jautājumus. Zināmā mērā varētu teikt, ka politoloģija veicot tik plašus sabiedrības dzīves jautājumu izpēti ir mūsdienu politiskās dzīves filozofija. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация