Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:702187
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Priekšvārds    3
  Polka    3
  Kustības prieks    3
  Dejošana    5
  Pamata pa: 6 soļi, 8 kustības    5
  Labais pagrieziens: 6 soļi, 8 kustības    6
  Pārejas solis atpakaļ no labās kājas: 4 soļi, 4 kustības    7
  Pārejas uz priekšu no kreisās kājas: 4 soļi, 4 kustības    7
  Pagrieziens pa kreisi: 6 soļi, 8 kustības    8
  Virzes šasse pa labi: 7 soļi, 8 kustības    9
  Uzziņas avoti    10
Фрагмент работы

Dejas – tas ir prieks, bauda eleganti un harmoniski pārvietoties pa mūzikas vilnim, tās var būt jautras un romantiskas, maigas un kaislīgas. Deja ir viena no senākajam valodām, kuru, ja vēlas, var izmantot katrs no mums, pat tie, kas saka, ka viņiem nepatīk dejot, jo viņi baidās, ka tiks bargi vērtēti. Deja ir izteiksmes pats universālākais un dabiskākais veids. Pie tam, tas ir ne tikai veids pastāstīt par sevi, bet arī veids pretstatīt sevi citiem.


Polka.

Neskatoties uz savu nosaukumu, polka nav dzimusi Polijā, bet gan Austrubogemijā, kura ietilpst Čehijas sastāvā. Šī deja tiek izpildīta taktsmērā 2/4 ar daudziem pagriezieniem un akcentu uz katra takta pirmo sitienu. Polka apvieno sevī gan labos, gan kreisos pagriezienus un tiek raksturota ar tipisku pussoli uz priekšu, kas ir līdzīgs palēcienam. Varbūt tieši šīs kustības dēļ tā ir ieguvusi savu nosaukumu. Vārds “polka” varbūt arī ir radies no čehu vārda “pulka”, kurš nozīmē “puse”. Šis dejas dzimšanas laiks nav zināms. Bogemijas vēsturnieks Alfrēds Baldau savā traktātā par dejām, kurš tika izdots 1859. gadā, apgalvo, ka polka tika izdomāta 1830. gadā ciemā Labetin, kas atrodas Elbā.
Polkas soļi ir ļoti dažādi un ļoti izplatīti visā Latvijā, lai gan ienākuši Latvijā samērā nesen. Izņēmums ir divsoļu polka. Tā, domājams, latviešiem ir pazīstama krietni ilgāk.
Polkas soļus vieno mūzika, pie kādas tie tiek dancoti (šādu mūziku, tāpat kā soli, mēdz saukt par polku). Praktiski, pie jebkuras mūzikas, kuras pavadījumā tiek dancots kāds polkas solis, var nodejot arī citu polkas soli, kaut gan ir polkas, kas vairāk piemērotas ātram tempam, un ir citas - kas lēnam. Mūzika tomēr pārsvarā gadījumu ir samērā jestra, un noteikti 2/4 vai 4/4 taktsmērā, tātad polkai vienmēr varam skaitīt līdzi "viens, div', trīs, četr', viens, div', trīs', četr', ...".
Polkas soļus var iedalīt divās pamatgrupās (ja neskaita divsoļu polku, kas, lai arī satur palēcienu uz vienas kājas, tomēr ir stipri atšķirīga un šinīs grupās neietilpst): tādos, ko izpilda, palecoties uz abām kājām, un tādos, ko izpilda, palecoties uz vienas kājas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация