Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512230
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Attīstība pirms elektroniskā skaitļotāja    4
3.  Attīstība pēc elektroniskā skaitļotāja    6
4.  Datora sastāvdaļas    8
5.  Galvenās atšķirības starp portatīvo un stacionāro datoru    12
6.  Parametru atšķirības un pieprasījums    14
7.  Pielikums    16
8.  Secinājumi    18
9.  Izmantotā literatūra    19
Фрагмент работы

Datoru var raksturot kā elektronisku ierīci, kas veic matemātiskas, loģiskas un grafiskas manipulācijas. Lai paveiktu šīs darbības un lietotāja uzdevumus, datoram jābūt aprīkotam ar operētājsistēmu un programmām. Personālais dators (saīsināti saukts par PC) ir populārākais šobrīd izmantojamo datoru veids. Personālais dators ir dators, ko vienlaikus paredzēts izmantot vienam lietotājam. Personālos datorus iedala divās galvenajās kategorijās: stacionārie un portatīvie datori, kurus mēs arī aplūkosim. Stacionārie datori ir paredzēti novietošanai uz galda. Portatīvie datori ietver klēpjdatorus, rokas datorus un planšetdatorus.
Mūsdienās aizvien aktuālāki kļūst portatīvie datori, jo to izmēri paliek mazāki, svars samazinās, veiktspēja tuvojas stacionāro datoru parametriem, kas nozīmē lietošanas ērtums manāmi pieaug. Lietotāju vidū nozīmīgu lomu spēlē dizains, jo pirmais , ko pamana citi ir tas, kā izskatās tavs dators.Klēpjdatori nepārprotami ir vadībā pēc šī parametra. Nereti visu šo atšķirību dēļ patērētāji nokļūst lielas dilemmas priekšā: portatīvo vai stacionāro?
Lai mēs varētu objektīvi izdarīt izvēli mums ir jāpārzina tas, kā attīstījies dators līdz šim brīdim: kas ir aktuālākais, kas ir novecojis, kas sagaidāms nākotnē. Ieskats vēsturē radīs nelielu priekšstatu.
Datoru veido vairākas ierīces, bez dažām no tām mūsdienīgs dators nemaz nevarētu funkcionēt, tāpēc arī apskatīsim tās detaļas, kuras ir katrā datorā. Tās iedala: ievadiekārtās, izvadiekārtās, atmiņas iekārtās ilgstošai datu glabāšanai un datu apmaiņas iekārtas/datu apstrādes iekārtas.
Datortehnikas pasaulē jaunākais vienmēr arī būs tas dārgākais, cenas ziņā. Tāpēc šajā darbā tiks salīdzināti datori, kuru cena svārstās no 450 līdz 550 Ls. Tieši par tādu naudu ir iespējams iegādāties jaunu portatīvo vai sakomplektēt galddatoru. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация