Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:495096
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kāpēc visaptveroša demokratizācija mūsdienās apdraud nacionālās valsts pastāvēšanu?
Apvienoto Nāciju nosaukums jau atklāj, ka mūsdienas pasaules sabiedrība politiski sastāv no nacionālām valstīm. Šīs valsts veids attīstījās Francijas un Amerikas revolūciju laikā un ieguva globālu dominēšanu pasaulē. Komerces, komunikāciju, ekonomiskās ražošanas un finansu globalizācija rada problēmas, kuras nākotnē nevarēs būt atrisinātas nacionālo valstu ietvaros. Ja šīs process turpināsies, nacionālā suverenitāte tiek mazināta un būs nepieciešamas politisko institūciju paplašināšana supranacionālā līmenī.
Jēdziens „valsts” ietver sevī gan valsts varu, kam ir gan iekšējā, gan arī ārējā suverenitāte pār noteiktu teritoriju, pār tautu. Ir jāuzver, ka „nācijas” jēdziens nozīmē gan tautu, gana arī tam ir blakusnozīme, proti, politiskā kopiena, kuru formē gan kopējā paaudzē, gan kopējā valoda, kultūra, vēsture. Termins „nacionālā valsts” varētu būt saistīta ar 2 paralēliem vēsturiskiem procesiem, proti, valstu veidošana un nāciju formēšana. Nacionālās valsts vēsturiskais formēšanas panākums ir saistīts ar modernā aparāta izveidošanu, kas ietver sevī teritoriālās valsts vardarbības monopoliju un nodokļu finansēto administratīvo aparātu, līdz ar to valsts var tikt galā ar kultūras, ekonomiskiem, sociāliem funkcionāliem imperatīviem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация