Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:864170
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ko īsti nozīmē kaislības? Manuprāt, uz šo jautājumu visprecīzāk ir atbildējis Dekarts, sakot, ka „kaislības ir īpašs pasīvo ciešanu veids. Tās attiecas gan uz dvēseli, gan ķermeni, kā rezultātā cieš cilvēks.” Es domāju, ka kaislības varētu būt- morāles normu pārkāpums. Ar dažādām kaislībām mēs esam katrs sastapies un arī sastapsimies turpmākajā dzīvē. Kā saprotams, kaisle ir kaut kā pirmatnēji mežonīga un neapvaldāma izlaušanās uz āru. Katram cilvēkam tās ir ne viena vien. Savā ziņā kaislības veicina pieradums, nespēja piespiest sevi atteikties no tā, piemēram, alkohols, uzdzīve, azartspēles. Plašāk pazīstamas kaislības asociējas ar miesisko iekāri, cīņu par eksistenci, izdzīvošanu. Kaislības ir arī tādas īpašības kā naids, vēlme atriebties, ko rada reiz nodarīts ļaunums, arī negatīvas cilvēku īpašības, kaut kas virspusējs, ko noteikti, katram pašam saviem spēkiem sevī jāiznīcina. Cilvēkam, lai tas būtu dvēseliski skaists, jāatbrīvojas, jābūt neatkarīgam no kaislību spēka. Kā zinām, Bībelē un kristietībā sludina vairākus grēkus, to skaitā arī skopumu, slinkums, iekāri, lepnumu, skaudību un dusmas. Kaislības ir visai sarežģītas īpašības, ar kurām personas cīnās ik dienas. Cilvēkam, esot kaisles varā, izsīkst spējas tai pretoties ķermeniski. Biežāk, manuprāt, par sava ķermeņa upuriem kļūst tie, kuriem vājāks raksturs. Mūsdienās šīs īpašības ir iemājojušas jauniešos, kuri nav centušies izprast kaislības ietekmi.
Tas tiešām tā ir, mums ir jāmeklē iespēja palīdzēt jaunajiem cilvēkiem izveidot dzīvi pēc iespējas pilnvērtīgāku un laimīgāku.
Ir ļoti daudz plaši pazīstamu autoru, kas rakstījuši savus darbus, attēlojot kaislības ar visām to īpašībām, it kā pamācot lasītājus, līdz kam tās noved, kā nevajadzētu rīkoties. Diemžēl, kas to pats nav izjutis uz savas ādas, tas arī dažiem pieredzējušu cilvēku rakstiem nepaklausīs un tikai, izjūtot dvēseles sāpes, atzīs savu kļūdu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1195117
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация