Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:261960
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.05.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Notikumi, kas Čehoslovakijā risinājās laikā no 1968.gada janvāra līdz tā paša gada augustam tiek dēvēti par Prāgas Pavasari. Par šiem notikumiem es izvēlējos rakstīt tāpēc, ka 1968.gada notikumi Prāgā bija pirmais nopietnais, kādas sociālistiskā bloka valsts mēģinājums atbrīvoties no komunistiskās iekārtas un PSRS diktētās politikas. Tas bija Čehoslovakijas Komunistiskās partijas un viņu atbalstītāju – vietējās inteliģences, pazīstamu aktieru un citu kultūras darbinieku mēģinājums pārveidot politisko un ekonomisko sistēmu tā, lai tā līdzinātos ekonomiski attīstīto rietumvalstu sistēmām, un būtu pieņemamāka arī pašai Čehoslovakijai. Vēlāk pie šādiem pašiem secinājumiem nonāca arī PSRS vadītājs Mihails Gorbočovs, uzsākdams Perestrojku (Pārbūvi).
Prāgas Pavasara notikumi bija pirmais impulss arī citām valstīm, kas atradās zem PSRS diktāta, ka ir iespējams cīnīties par savu neatkarību. Pateicoties Prāgas Pavasara notikumiem visa pasaule uzzināju, ka valstis, kas atradās zem PSRS pārvaldes, nebija apmierinātas ar pastāvošajiem apstākļiem un vēlējās atgūt neatkarību. Šie notikumi iespaidoja arī Latvijas likteni, jo liels nopelns tam, ka Latvija tagad ir neatkarīga valsts ar savu ekonomisko un politisko sistēmu ir arī Prāgas Pavasarim.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация