Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:762596
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1. Korintiešiem 13:8 pētījums mums atklāj, ka šeit apustulis Pāvils liekas runā par pravietojumu tā šaurajā nozīmē. Viņš šeit pravieša dāvanu piemin kopā ar zināšanas jeb atziņas un mēlēs runāšanas dāvanām. Pāvils saka, ka visas šīs dāvanas tiks atņemtas, tādēļ, ka tās vairs nebūs vajadzīgas tad, „kad nāks pilnība”. Pārskatot baznīcas vēstures pierakstus, praksi un atziņas, mēs varam sacīt, ka pravietojums tā šaurajā nozīmē ir izbeigts līdz ar kanona izveidošanos. Svētie Raksti skaidri liecina: „Es apliecinu katram, kas dzird šās grāmatas pravietojuma vārdus: ja kas tiem ko pieliek, tam Dievs uzliks tās mocības, par kurām rakstīts šinī grāmatā. Ja kas ko atņem no šīs grāmatas pravietojuma vārdiem, tam Dievs atņems viņa daļu pie dzīvības koka un pie svētās pilsētas, par ko rakstīts šinī grāmatā.”
Ja kāds izlemj lietot jēdzienu pravietojums tā plašākajā nozīmē attiecinot to uz sprediķošanu, viņš, protams, to var darīt. Un šādi, katrs patiess Dieva Vārda sludinātājs varētu sevi dēvēt par pravieti. Tomēr viņam būtu jāpārdomā un jāizsver šis solis visu to herēžu gaismā, kurās šis jēdziens šodien ir tik plaši pielietots. Šādā gadījumā tomēr labāk būtu jālieto jēdzieni sprediķošana vai sludināšana.
Atbildot uz sākumā uzdoto jautājumu par to, vai Dievs šajās dienās personiski un ārpus Svētajiem Rakstiem komunicē ar cilvēkiem pravietisku atklāsmju formā, ir jāsecina, ka Dievs ir suverēns Dievs un mēs Viņa gribu un darbību nevaram visā pilnībā ievietot savu priekšstatu izveidotās saprašanu dimensijās. Taču galvenais kritērijs šajā jautājumā ir un paliek viens, proti, „vai Kristus šeit tiek pasludināts?” Jo, kā jau tas iepriekš izskanēja: „Jo vienīgi liecība par Jēzu ir praviešu gars.”

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,77 €
Комплект работ Nr. 1362777
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация