Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:119853
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Preču zīmju reģistrācija
Jautājums, par to kādi apzīmējumi un nosaukumi tiek atzīti par reģistrējamiem atbilstīgi likumdošanas aktiem, kā arī jautājums par preču zīmes reģistrācijas pieteikuma sastādīšanas pareizību ir ļoti apjomīgs un tam nepieciešama individuāla pieeja katrā atsevišķā gadījumā. Jo no tā, kādā veidā preču zīme ir aizsargāta un kā izvēlētas preces un pakalpojumi, uz kuriem aizsardzība ir attiecināta, ir tieši atkarīgs preču zīmes reģistrācijas ceļā iegūto ekskluzīvo tiesību apjoms.
Personai, uz kuras vārda reģistrēta preču zīme, ir ekskluzīvas tiesības aizliegt citām personām izmantot komerciālajā darbībā jebkurus preču zīmei identiskus vai tai līdzīgus apzīmējumus attiecībā uz precēm un pakalpojumiem, kuriem ir reģistrācija. Tajā skaitā var aizliegt identisku vai reģistrētajai preču zīmei līdzīgu apzīmējumu lietošanu uz precēm vai uz to iepakojuma, piedāvāt, izlaist tirgū un uzglabāt preces šim nolūkam sakarā ar minētajiem apzīmējumiem, sniegt vai piedāvāt pakalpojumus ar minētajiem apzīmējumiem, preču importu vai eksportu sakarā ar minētajiem apzīmējumiem, minēto apzīmējumu izmantošanu lietišķajos dokumentos vai reklāmā.
Kā redzams, lai cīnītos ar negodīgu konkurenci un izvairītos no tās, preču zīme pareiza reģistrācija ir ļoti svarīgs moments. Reģistrētas preču zīmes priekšrocība turklāt slēpjas vēl faktā, ka tā ir intelektuālais īpašums, kuru var reāli novērtēt. Ar preču zīmju reģistrāciju, reklāmu un aizsardzību saistītie izdevumi pie preču zīmes novērtējuma tiek iekļauti tās vērtībā. Novērtēto preču zīmi var, piemēram, ieguldīt uzņēmuma fondā kā intelektuālo īpašumu vai izmantot to uzņēmuma īpašnieka parādu dzēšanai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1216916
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация