Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:157560
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Labais un ļaunais – realitāte vai iedomas?    3
  Vai cilvēka spriestspēja ir problēmu radītāja?    4
  Vai cilvēks var izvairīties no bailēm un sāpēm ar saprāta palīdzību?    5
  Sāpes kā pašapliecināšanās pierādījums    5
  Kā lietām tiek piešķirta vērtība?    6
  Vai esejā izvirzītie uzskati attiecināmi arī uz mūsdienu cilvēku?    6
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

Patstāvīgajā studiju darbā izvēlējos rakstīt par franču domātāja Mišela de Monteņa (Michel de Montaigne) (1533-1592) eseju “Par to, ka laba un ļauna atšķiršana lielā mērā atkarīga no priekšstata, kāds mums ir par tiem”. Šo darbu Mišels de Monteņs ir rakstījis, izmantojot par piemēriem senās Grieķijas, Francijas, Itālijas un citu valstu vēsturiskos un reliģiskos notikumus, aicinot cilvēkus saglabāt pašcieņu un pozitīvu domāšanu, pat visgrūtākajos dzīves apstākļos.
Šajā esejā kā problēma ir izvirzīta tēma par to, kā cilvēks redz un prot atšķirt labo no ļaunā, un cik lielā mērā ir atkarīgas cilvēku ciešanas no viņu pašu spriedumiem, nevis no attiecīgo lietu būtības. Tas izpaužas apstāklī, ka cilvēkiem ir tieksme visā saskatīt to sliktāko, kaut gan patiesībā tik ļauni nemaz nav.
Šī tēma man likās saistoša, jo šāda problēma pastāv arī mūsdienu sabiedrībā. Vienīgais apgrūtinājums šīs esejas un Mišela de Monteņa uzskatu analīzē bija tas, ka minētie piemēri un notikumi, uz kuriem balstās eseja, norisinās daudzus gadsimtus atpakaļ, kad cilvēkiem bija daudz savādāka pasaules uztvere, tāpēc daudzas lietas mūsdienu cilvēkam ir grūti saprotamas. Iespējams tieši šī iemesla dēļ es nepiekritu dažiem esejā izteiktajiem atzinumiem, kurus es pamatošu darba izklāstošajā daļā.
Kopumā man šī eseja likās diezgan interesanta, un es to ieteiktu izlasīt arī citiem. Galvenokārt tādēļ, ka šī eseja māca, kā tikt galā ar bailēm, sāpēm, kā arī prasmi izanalizēt vai tiešām pastāv reāla problēma, vai arī cilvēks pats sev radījis šādas sajūtas ar sava saprāta un iedomu palīdzību. Dažreiz cilvēks sev izvirza diezgan muļķīgus mērķus, kuru pamatotība balstās nevis uz reālu nepieciešamību, bet gan uz kaut kādām iedomām, un šo mērķu sasniegšana bieži vien rada nepatīkamas situācijas un sekas, kas nav šo pūļu vērtas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация