Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:625953
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Priekšnosacījumi un iemesli demokrātijas norietam    4
2.  Virzība uz autoritārismu kā totalitārā režīma izveides cēlonis    8
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

Secinājumi
Vācijas pirmais demokrātiskās pārvaldes eksperiments ilga tikai nedaudz vairāk kā 10 gadus, un beidzās ar viena no nežēlīgāko 20. gadsimta diktatoru nākšanu pie varas, totalitāra režīma izveidi, kurš vēlāk tiešā veidā vainojams pie masveida slepkavībām, un ļoti būtiski ietekmēja Eiropas politisko destabilizāciju, kas noveda pie Otrā pasaules kara. Šī darba ietvaros tika skaidrots, kādi procesi ietekmēja demokrātiskās sistēmas sabrukumu un deva iespēju savu plānu īstenot tieši Ādolfam Hitleram un viņa Nacionālsociālistiskajai vācu strādnieku partijai. Tā kā priekšnoteikumu un iemeslu ir ļoti daudz, tie mijiedarbojas dažādos līmeņos un ir iesaistītas gan likumsakarības, gan apstākļu sakritības, nav iespējams noteikt vienu galveno cēloni, taču viennozīmīgi var teikt, ka totalitāra režīma izveide nebija neizbēgama līdz pat brīdim, kad process jau norisinājās.
Taču daži no galvenajiem faktoriem, kuri beigās izveidoja liktenīgo apstākļu sakritību, bija: 1) konstitūcijā iestrādātā bāze palielinātai prezidenta varai parlamentāras krīzes gadījumā un proporcionālā sistēma, kura pieļāva daudzu mazu partiju nonākšanu parlamentā un tādējādi pastiprināja iespēju sasniegt šādu krīzi, 2) Pirmā pasaules kara un Versaļas miera līguma sekas, kuras uzlika Vācijai lielu ekonomisku slogu, kā arī noteica būtisku politisko sadrumstalotību, jo ietekmi zināmā mērā saglabāja vecā politiskā elite un militāristi, konservatīvās grupas piesaistīja arī nacionālisma idejas, kuras tiecās atgūt valsts lepnumu, un tās kopumā konfliktēja ne tikai ar komunismu, bet arī mērenākām sociāldemokrātu idejām…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1380348
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация