Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:140901
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
PROBLĒMAS IZKLĀSTS    4
2.  NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA MAKSĀTĀJI    6
3.  NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA MAKSĀTĀJU PIENĀKUMI    7
4.  PROBLĒMAS RISINĀJUMS    9
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    11
Фрагмент работы

. PROBLĒMAS IZKLĀSTS

Piemērs:
Nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanai, Valsts zemes dienesta teritoriālā struktūrvienība sagatavo un iesniedz pašvaldībā informāciju par pašvaldībā informāciju par pašvaldības teritorijā esošajiem ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamajem nekustamajiem īpašumiem, kuriem aktulizētas (aprēķinātas) kadastrālās vērtības. Informāciju par aktulizēto kadastrālo vērtību iekļauj: nekustamā īpašuma nodokļu maksātāju un ar nodokli apliekamo objektu pamatsarakstā līdz kārtējā taksācijas perioda 15. janvārim. Ministru kabineta noteikumiem Nr.343 “Nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības aktualizācijas kārtība” 11.pants un to pašu noteikumu 15.pants nosaka: kārtējā taksācijas periodā aktalizācijas sarakstos iekļauj šo noteikumu 13.pantā minētās ar nodokli apliekamo objektu kadastrālās vētības atbilstoši 11.2. apakšpunktam par šadiem periodiem: 15.1. nosaka līdz kārtējā taksācijas perioda 15.aprīlim, par laikaposmu no 1.janvāra līdz 1.aprīlim aktualizētajām kadasrālām vētībām; līdz kārtējā taksācijas perioda 15.jūlijam par laikaposmu no 2.aprīļa līdz 1.jūlijam aktualizētajām kadasrālām vētībām; līdz kārtējā taksācijas perioda15.oktobrim par laikaposmu no 2.jūlija līdz 1.oktobrim aktualizētajām kadasrālām vētībām.
Bet reāli dzīvē situācija veidojas savādāk.
Fiziskai personai Jānim Liedei pieder zemes gabals ar dažādiem lietošanas mērķiem. 5. aprīlī `J. Liede daļu no sava zemes gabala pārdod Andrim Silam. Ziņas pašvaldībā par atdalīto zemes gabalu, Valsts zemes dienestā jāiesniedz uz 15.jūniju. Nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņš ir 15. maijs. J. Liedei it kā ar maija mēnesi iepriekš minētais nodoklis nav jāmaksā, saskaņā ar likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli” 7.panta 3.daļu - nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas pienākums izbeidzas ar nākamo kalendāro mēnesi pēc īpašumtiesību vai valdījuma izbeigšanās…, līdz ar to rēķinu A. Silam nevar piesūtīt, jo Valsts zemes dienestam vēl nav datu. Ja arī vēlāk nodokli var pārrēķināt, tad soda naudas, kas radušās no 1.maija līdz 15.jūnijam, kad saņemti dati no Valsts zemes dienesta nav, kas maksā. Bez tam, 2002.gada 5. decembrī, Valsts zemes dienests ir izdevis rīkojumu Nr.460 (skatīt pielikumu, kods 71), saskaņā ar kuru, bijušajam īpašniekam, kurš `pārdevis daļu no sava zemes gabala, jāmaksā par visu sākotnējo zemi līdz gada beigām – tātad par vienu un to pašu platību maksā divi īpašnieki – jaunajam īpašniekam kadastrālo vērtību īpašumam aprēķina, bet bijušajam īpašniekam kadastrālo vērtību zemes vienības daļai nepārrēķina, kas ir pretrunā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.343 “Nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības aktualizācijas kārtība” 2.punktu. Kā arī, nevienā normatīvajā aktā precīzi nebija norādīts, kādā veidā jaunajam nekustamā īpašuma īpašniekam pieteikties un, kas jānorāda, piesakoties pašvaldībā, kuras teritorijā atrodas nekustamais īpašums.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация