Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:164031
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 75 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Sākot ar 5. klasi, mācības izvirza jaunas, vēl sarežģītākas un augstākas prasības skolēnu domāšanai un tas rada priekšnoteikumus domāšanas attīstībai, lai arī
paaugstinātas grūtību pakāpes uzdevumu risināšana un spējīgāko skolēnu gatavošana olimpiādēm ir sistemātisks darbs, kas ir jāuzsāk jau sākumskolā.
Jau 5. klases skolēnus var iepazīstināt ar uzdevumiem par tēmām: pāra un nepāra skaitļi, pirmskaitļi un salikti skaitļi, Dirihlē princips, invarianta metode, kombinatorikas elementi, sadalīšana pāros, ģeometrijas elementi, grafu teorija, svēršanas uzdevumi. Visas šīs tēmas daudz sarežģītākā līmenī var turpināt apskatīt matemātikas pulciņā no 6. līdz 9. klasei. Tomēr būtiski ir apgūt un nostiprināt elementāros pamatjēdzienus, lai uzdevumi tiktu pareizi izprasti.

Matemātika ir viens no skolas mācību programmas pamatpriekšmetiem, tās mācīšana ir sarežģīts uzdevums, jo ļoti plašs ir apgūstamās mācību vielas apjoms, kas, savukārt, no skolēniem prasa lielu piepūli un regulāru darbu.
Parastajās matemātikas mācību stundās ļoti maz ir iespējams nodarboties ar sarežģītu nestandarta uzdevumu risināšanu un tādēļ matemātikas skolotājs jau 5. klasē cenšas pamanīt tos skolēnus, kuriem matemātika padodas, kuri uzdevumus risina ar prieku un kuriem stundās iemirdzas acis par pareizi atrisinātu uzdevumu.
Šos skolēnus iesaistām matemātikas pulciņos. Un tieši šīs nodarbības katram matemātikas skolotājam dod lielāku gandarījumu, jo jāstrādā ar bērniem, kuri grib kaut ko vairāk par vidusmēra līmeni sasniegt tieši matemātikā.
Skolotājam, strādājot ārpusstundu nodarbībās ar skolēniem, kuriem ir interese par sarežģītāku, nestandarta uzdevumu risināšanu ir arī vairāki noteikti mērķi, piemēram, sniegt un tālāk nodot savas zināšanas un prasmes; veidot skolēna loģisko un radošo domāšanu; gatavot bērnus olimpiādēm.
Atšķirīgi mērķi un uzdevumi ir strādājot ar 5. klases, 6. - 8. klases un 9. - 12. klases audzēkņiem. Skolotājam, strādājot ar jaunāko klašu skolēniem, viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir vienkārši, saprotami izskaidrot sarežģītus uzdevumus. Mācīt tos pierakstīt, aprakstīt viņiem saprotošā veidā. Tas dod iespēju daudzus uzdevumus, kurus parasti risina vecākajās klasēs, risināt arī ar jaunāko klašu skolēniem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1232358
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация