Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:414385
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.01.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Situācijas raksturojums Latvijā    3
2.  Cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšana un identificēšana    5
3.  Cilvēku tirdzniecības upuru rehabilitācija un reintegrācija    7
4.  Cilvēku tirdzniecības novēršana (prevence)    9
  Nobeigums    10
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Cilvēku tirdzniecības apjomus Latvijā var analizēt, izmantojot divus nozīmīgākos precīzi uzskaitāmos rādītājus, proti, ierosināto kriminālprocesu skaitu un sniegto rehabilitācijas pakalpojumu skaitu.
Pašlaik Latvijā trūkst pētījumu, kas sniegtu pilnvērtīgu un pamatotu informāciju par situāciju cilvēku tirdzniecības un tās novēršanas jomā. Tādēļ nepieciešams veikt pētījumus gan par esošo situāciju, gan īstenoto pasākumu efektivitāti cilvēku tirdzniecības novēršanas, apkarošanas un upuru sociālās rehabilitācijas jomā, gan pieeju un stratēģijām, kā no potenciālo riska grupu pārstāvju viedokļa labāk īstenot preventīvo darbu. Tieši šī iemesla dēļ jaunajā cilvēku tirdzniecības novēršanas programmā liela uzmanība koncentrēta uz pētniecisko un izglītojošo darbu.
Tomēr jānorāda, ka pastāv krasas atšķirības starp oficiālajiem statistikas datiem un nevalstisko organizāciju( NVO) un ekspertu viedokli par faktisko cilvēku tirdzniecības apjomiem Latvijā. NVO eksperti uzskata, ka oficiālie dati neatspoguļo reālo situāciju, jo tikai neliela daļa cilvēku tirdzniecības gadījumu nonāk policijas un sociālo rehabilitētāju redzeslokā. Jau 2005. gada Informatīvajā ziņojumā “ Par Valsts programmas cilvēku tirdzniecības novēršanai 2004. - 2008. gadam īstenošanas gaitu” norādīts : “ Pēc policijas rīcībā esošās aptuvenās informācijas, uz Eiropas valstīm, lai nodarbotos ar prostitūciju, katru mēnesi izbrauc vairāk kā simts sieviešu ( pārsvarā atkārtoti)”. Ziņojumā arī norādīts, ka “ pēc iestāšanās Eiropas Savienībā šis skaits tikai palielinās, jo kā pilntiesīgas Eiropas Savienības dalībvalsts pilsones, viņas vairs netiek pastiprināti kontrolētas citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, jo to policijas dienesti uzmanību galvenokārt pievērš tām sievietēm, kuras ieradušās darba meklējumos no trešajām valstīm”. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1248345
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация