Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:140429
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Psiholoģiskā sagatavošana fitnesā ir tik pat nozīmīga, kā jeb kurā citā sporta veidā, bet dažas no iepriekš minētajām psiholoģiskajām īpašībām ir nepieciešams attīstīt vairāk, citas mazāk. Tāpat arī dažādu autoru piedāvātās pilnveidošanas metodes var daļēji pielietot arī fitnesā, vai attiecīgi pielāgot fitnesa sportistu vajadzībām. Apskatot šīs pilnveidošanas metodes, secināju to, ka jau tagad daļēji tās pielietoju arī savā praksē, pielāgojot tās saviem audzēkņiem un viņu psiholoģiskajām īpašībām, fiziskajai sagatavotībai un iepriekšējai pieredzei sportā.
Pēc psiholoģiskās sagatavošanas literatūras izpētes un analīzes secināju, ka fitnesā būtiskākās psiholoģiskās prasmes ir ticība sev jeb pašpārliecība un mērķu izvirzīšana. Uzsvēršu, ka pārējās prasmes arī ir nepieciešams attīstīt, taču šīs divas iepriekš minētās, man, kā fitnesa trenerei, pamatojoties uz iepriekšēju personīgo praktisko pieredzi, šķiet vissvarīgākās, lai veiksmīgi uzsāktu nodarboties ar fitnesu tā, lai tas kļūtu par dzīves veidu visa mūža garumā. Tas tāpēc, ka savā praksē esmu sastapusies ar daudziem cilvēkiem, kas nodarbojas ar fitnesu periodiski; uzsāk treniņus un pēc neilga laika pamet. Cilvēkam trūkst ticības saviem spēkiem, lai sasniegtu izvirzītos mērķus; uzstādītie mērķi nav reāli un sasniedzami, tāpēc, pat ja cilvēks ir pašpārliecināts par sevi, līdz uzstādītajiem mērķiem neizdodas aizsniegties un zūd motivācija trenēties.
Cilvēki ir ļoti dažādi, tāpat arī viņu mērķi fitnesā un attiecīgi arī mainās šo dažādo psiholoģisko prasmju attīstīšanas nepieciešamība. Kādam vajadzētu iemācīties koncentrēt uzmanību, kādam citam treniņu kvalitāti uzlabotu vizualizācija, bet kādam citam ir nepieciešams iemācīties kā atslābināties un atbrīvoties no uztraukuma.
Kopumā, atskatoties uz iepriekšējām nodaļām, var secināt to, ka fitnesā psiholoģiskā sagatavošana ir nepieciešama un ir saskatāma cieša saistība starp visām psiholoģiskajām prasmēm un to attīstīšanu, jo, attīstot, piemēram, ticību sev, ir iespējams labāk apgūt mērķu izvirzīšanu vai pašmotivāciju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация