Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:981451
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pusaudzis ir cilvēks vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Pusaudžu vecumperiodu sauc par pārejas periodu jeb pubertāti, kad sāk darboties dzimumsistēma. Līdz ar to krasi mainās organisma augšana un attīstība, iekšējās sekrēcijas dziedzeru darbība un augstākā neirālā darbība. To dēvē arī par “lūzuma” periodu cilvēka attīstībā. Tā kā šīs pārmaiņas ir ļoti izteiktas, tās jāzina un jāizprot cilvēkiem, kuriem ir saskare ar pusaudzi,- audzinātājiem, vecākiem policistiem. Tikai tad, ja šie cilvēki izpratīs pusaudžu īpatnības, viņi varēs arī tos saprast un palīdzēt viņiem, spēs atrast kopīgu valodu. Pusaudžu uzvedības īpatnību pamatā ir straujās fizioloģiskās pārmaiņas viņu organismā. Katrs cilvēks savā mūžā pārdzīvo vairākus vecumperiodus. Katrā no tiem fizioloģiskie procesi organismā ir atšķirīgi. Atbilstoši tiem mainās arī cilvēka izturēšanās, spējas, varēšana.
Strādājot ar pusaudžiem ir jārespektē viņu kustīgums un lielā aktivitāte, jācenšas lietderīgi ievirzīt viņu enerģiju. Pusaudzis nav noskaņots pret pieaugušajiem vispār, bet tikai ir jūtīgāks pret aizvainojumiem, sevišķi meitenes. Zēni tiecas pēc draudzības ar tēvu, bet meitenes ļoti pieķeras mātei un skolotājai. Šī pieķeršanās ir saprātīgi jāizmanto, lai pusaudzi pasargātu no kaitīgiem ieradumiem- smēķēšanas, alkohola lietošanas, narkomānijas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация