Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:185357
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  VIENGADĪGĀS PUĶES    2
  ANTIRRHINUM L. - LAUVMUTĪTES    2
  LATHYRUS L. - PUĶUZIRNĪŠI    3
  CENTAUREA L. – RUDZUPUĶES    3
  ZIEMCIEŠU PUĶES    3
  IRIS L. - ĪRISI    4
  CONVALLARIA L. - KREIMENES    4
  VIOLA L. - VIJOLĪTES    5
  SĪPOLPUĶES    5
  GLADIOLUS L. - GLADIOLAS    6
  CROCUS L. - KROKUSI    6
  NARCISSUS L. - NARCISES    7
Фрагмент работы

Viengadīgās puķes veģetācijas periodā no sēklām izdīgst, izaug, nozied un ražo sēklas, bet pašas aiziet bojā. Viengadīgās puķes visumā mazāk prasīgas par ziemciešu puķēm, bet tās nav vispusīgi lietojamas. Pavasarī tās uzzied daudz vēlāk nekā agrās ziemciešu puķes. Arī rudenī viengadīgās puķes beidz ziedēt agrāk, lai nogatavotos sēklas.
Viengadīgās puķes audzē galvenokārt saulainās, atklātās vietās, ēnu pacieš tikai retas. Salīdzinājumā ar ziemciešu puķēm viengadīgo puķu stādījumi ir dārgāki, jo ikgadējai dēstu audzēšanai vajag daudz līdzekļu.
Viengadīgajām puķēm vislabāk piemērota caurlaidīga, trūdvielām bagāta augsne, tīra no nezālēm. Augsni uzar vai uzrok jau rudenī, iestrādājot trūdvielas. To vidējās devas ir 40 t/ha. Smagākās augsnēs iestrādā arī minerālmēslojumu – 300kg/ha superfosfāta un 250 kg/ha kālija sāls. Ja nepieciešamas nelielas slāpekļa devas, rudenī dod arī apmēram 100 kg/ha amonija sulfāta. Vieglās augsnēs minerālvielas iestrādā pavasarī.
Viengadīgās puķes audzē divējādi: sējot paliekamā vietā un sagatavojot dēstu, ko vēlāk izstāda. Viengadīgo puķu sēklas saglabā dīgtspēju divus līdz trīs gadus. Sēt var dažādos termiņos. Dažas puķes var sēt jau rudenī pirms sala iestāšanās.
Pēc sējumu izretināšanas vai dēstu izstādīšanas jārūpējas, lai augi netraucēti varētu tālāk attīstīties. Galvenie kopšanas darbi ir laistīšana, mēslošana, nezāļu, kaitēkļu un slimību apkarošana
Lauvmutītes ir viengadīgi un daudzgadīgi lakstaugi, dažas sugas arī puskrūmi. Savvaļā sastopamas Vidusjūras apgabalā un Ziemeļamerikā. Kā krāšņumaugu parasti audzē tikai vienu lauvmutīšu sugu – lielo lauvmutīti. Savvaļā tā ir daudzgadīga, sastopama Dienvideiropas un Ziemeļāfrikas kalnainos apvidos. Augi 20 – 90 cm augsti, stāvu stublāju, kas vairāk vai mazāk zarojas. Ziedi ķekaros stublāja vai zaru galos. Ziedi nesimetriski balti, dzelteni, sārti, sarkani, kā arī dažādos krāsu starptoņos. Zied no jūlija sākuma līdz septembra vidum, vidēji 60 dienas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1219926
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация