Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:147603
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Abstract    3
  Ievads    5
  Teorētiskā daļa    7
1.  Uzvedības problēmu iemesli    7
2.  Bērnu un jauniešu uzvedības klasifikācija    9
2.1.  Bērnu uzvedības problēmas    9
2.2.  Pusaudžu uzvedības problēmas    10
3.  Apkārtējās vides ietekme uz bērniem un jauniešiem    13
4.  Uzvedības problēmas bērnu un jauniešu starpā    14
5.  Uzvedības problēmu risinājumi    15
6.  Problēmu sekas    16
  Nobeigums    17
  Izmantotās literatūras saraksts    19
  Pielikumi    20
Фрагмент работы

Nobeigums
Kursa darba mērķis tika sasniegts – tika izpētītas bērnu un pusaudžu uzvedības problēmas, to cēloņi un veidi. Darba ietvaros autors arī veica uzdevumus – izanalizēja lietratūras avotus un apkopoja tajos esošo informāciju par šo aktuālo problēmu; salīdzināja bērnu un pusaudžu problēmas; guva padziļinātu izpratni par uzvedības problēmu cēloņiem un sekām.
Galvenās atziņas, ko autors guva, rakstot šo darbu, ir:
Problēmas ne vienmēr ir dabiskas (attiecīgā vecuma iezīmes), bieži vien faktors ir ģenētika (iedzimti psiholoģiski traucējumi, kas uzvedības traucējumus pastiprina un veicina tālāku to attīstību. Būtisks faktors, protams, ir kardinālā psihes veidošanās.
Pamatiemesls problēmām uzvedībā ir paradokss, ka nobriestošais ķermenis un pieaugušo pasaule vienlaicīgi pievelk un biedē. Un tieši tas rada milzīgu psihisku spriedzi, kas izpaužas agresijā, kompulsīvos traucējumos, depresijā.
Bērna (līdz 12.g.) periods ir svarīgākais problēmu veicinātājs, jo šajā vecumā viss, kas notiek ar bērnu, atstāj paliekošas sekas un rada pamatus tālākai personības attīstībai.
Abos attīstības periodos nozīmīgs ir princips: stimuls – reakcija (Kovaļovs A., 1967). Bērnībā tas palīdz apgūt zināšanas, uztvert pasaules informāciju. Pusaudžu gados darbojas tas pats princips, tikai atbildes līmenī – tas palīdz nostabilizēt savu viedokli, saprast vēlmes, apzināties sevi šajā pasaulē.
Pusaudžu gadi (līdz aptuveni 20 gadiem) ir tas laiks, kad uzvedības problēmas rodas apkārtējās vides ietekmē, jo jaunietis ir tādā kā vidusceļā – vieglprātīgā bērmība ir aiz muguras, bet pieaugušo dzīve vēl īsti nav sākusies. Psiholoģiski visgrūtākais periods.
Pētnieki 21.gs. ir novērojuši, ka vismaz 20% pusaudžu savā attīstības laika posmā saskaras ne tikai ar ikdienišķām un savam vecumam raksturīgām problēmām, bet arī ar izteiktiem psihes traucējumiem. Jau pusaudžu vecumā daudzos snauž psiholoģiska rakstura problēmas, kas vai nu bērnības un jaunības periodu apstādina (resp., paildzina) vai laika gaitā pastiprina cilvēka uzvedības problēmas tā, ka ta tās kļūst paliekošas uz visu viņa atlikušo dzīvi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация