Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:351425
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Putnu aizsardzība   
  Reti sastopamās sugas Latvijā   
  Kas jāzina, nevērojot putnus   
  Latvijas putnu apraksts   
Фрагмент работы

Latvijā var sastapt aptuveni tikai vienu trīsdesmito daļu no pasaulē dzīvojošajām putnu sugām. Latvijas ārēs, mežos un ūdeņos sastopam ap 360 putnu sugas. Putnu fauna pie mums ir līdzīga tai, kāda ir pārējā Ziemeļeiropas teritorijā, taču ieklejo arī sugas, kas dzīvo tālāk uz austrumiem vai dienvidiem. Līdz šim pie mums savvaļā, neskaitot, iespējams, no gūsta izbēgušos putnus, konstatētas 328 sugas, kas pēc zinātniskā iedalījuma (sistemātikas) apvienotas 63 dzimtās un 20 kārtās.
Latvijā ligzdo vismaz 222 sugu putni. No tiem tipiski ligzdbēgļi ir gārgaļveidīgie, dūkurveidīgie, zosveidīgie, vistveidīgie, dzērvjveidīgie un tārtiņveidīgie. Pārējo kārtu pārstāvji ir tipiski vai daļēji ligzdguļi.
Rudeņos un pavasaros Latviju caurceļo 55 sugu putni, kuru ligzdošanas vietas atrodas tālāk uz ziemeļiem, bet ziemošanas vietas – uz dienvidiem no mums. Neliela daļa no tiem pārziemo arī Latvijā. Tos dēvē par ziemas viesiem. Pārējās 44 putnu sugas Latvijā ieklejo neregulāri.
Pie tipiskiem nometniekiem var pieskaitīt tikai mežirbi, baltirbi, rubeni, medni, laukirbi, fazānu, mājas balodi un mājas zvirbuli, jo šie putni augu gadu pavada noteiktā dzīvesvietā. Pārējās sugas rudeņos regulāri aizceļo uz ziemošanas vietām (tipiskie gājputni) vai aizceļo tikai daļa putnu (daļējie gājputni), vai daļa putnu aizceļo ne katru gadu (neregulārie gājputni jeb invāzijputni).
Tādējādi putnu kopējais daudzums pie mums dažādos gadalaikos ievērojami atšķiras. Visvairāk to ir ieceļošanas laikā pavasaros un rudeņos, kad bez nometniekiem un ”mūsu” gājputniem Latviju šķērso arī miljoniem caurceļotāju. Vasarā sastopami galvenokārt vietējie ligzdotāji, kuru skaits dažādām sugām ir ļoti dažāds.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1185222
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация