Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:741915
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  PĒTĪJUMA METODOLOĢIJAS RAKSTUROJUMS    5
2.  SKOLĒNU RAKSTUROJUMS    7
3.  PRAKTISKAIS DARBS AR SKOLĒNIEM    11
  KOPSAVILKUMS    28
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    30
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Secinājumi
1. Radošas darbības sekmēšanā ir nozīmīgas vecumposmu attīstības likumsakarības.
Pētījuma gaitā pierādījās hipotēze, ka, ja skolotājs mācību aktivitāšu plānošanas gaitā, ievēro skolēnu vecumposma attīstības likumsakarības, skolēni veiksmīgāk spēj tikt galā ar aktivitāti, uzdevumiem, radoša darbība noris sekmīgāk. Domājot par uzdevumu atlasi vizuālās mākslas mācību stundām, skolotājam jāņem vērā, tas, ka jaunākajā skolas vecumā, lielākā daļa skolēnu vadās pēc iemācītiem etaloniem, domāšanas operācijas iespējamas tikai par reāliem objektiem, situācijām un notikumiem, vai tādiem, ko spēj iztēloties . Veicot pētījuma pirmo vizuālās mākslas aktivitāti, skolotāja tīšuprāt to veidoja ļoti abstraktu, kas nenorādīja uz konkrētām lietām vai objektiem, un līdz ar to pirmās aktivitātes rezultāti, salīdzinājumā ar otro aktivitāti, kurā skolēniem bija jāpilnveido savas skolas mugursomas, bija pārsteigumu pilni. Lielākā daļa bija neizpratnē par to, kas jāzīmē un tā arī neko konkrētu neuzzīmēja.
2. Skolotāja piedāvātajām aktivitātēm jābūt skolēniem personīgi nozīmīgām. Realizējot otro pētījumā iekļauto uzdevumu, apstiprinājās hipotēze, ka radoša darbība vizuālās mākslas mācību stundās, būs sekmīgāka, ja tiks ņemtas vērā skolēnu vajadzības, intereses un pieredze, jo no tā būs atkarīgs, cik veiksmīgi skolēni tiks galā ar uzdevumiem, ar kādu ieinteresētību viņi pievērsīsies jaunu problēmsituāciju risināšanai un kāds būs gala rezultāts. Jo personīgi nozīmīgāks uzdevuma temats, jo lielāks personiskais ieguldījums.
3. Skolotājam jāiedrošina skolēni patstāvīgai darbībai. Autoraprāt, gadījumā, ja pedagogs veicinās un atbalstīs skolēnu patstāvīgu darbību, skolēni vairāk paļausies paši uz savām spējām, nebaidīsies realizēt savas idejas un plānus, vairoties no negatīvas kritikas. Gadījumos, kad skolēni izrāda nepārliecinātību par savām spējam, pedagogam jābūt īpaši atbalstošam. Pētījumā gaitā pierādījies, ka ilgstoši iedrošinājumi un uzslavas mācību gada garumā, ir pamudinājuši dažus no skolēniem nebaidīties no neizdošanās un ir devuši iespēju priecāties par darba procesu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1387519
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация