Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:832482
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiešā izcilā personība itāļu dižrenesanses mākslā bija gleznotāja Džovanni Santi dēls Rafaēls Santi. Viņš dzīvoja vienā laikā ar Mikalandželo un Leonardo da Vinči, bija no viņiem jaunākais, taču viņa mūžs aprāvās 37 gadu vecumā. Par to neredzamo saiti, kas apliecina, ka Leonard oda Vinši un Mikalandželo pasaules uzskati ir vienas kopīgas problēmas divas atsevišķas daļas, kļūst Rafaēls. Dzimis Urbīnā 1483. gadā hercoga galma gleznotāja ģimenē. Savu bērnību un agro jaunību pavadīa vidē, kur pulcējās dzejnieki, filozofi, mūziķi, zinātnieki. Pirmās glezniecības iemaņas gūst pie tēva. Rafaēls agri kļūst bārenis, pēc tēva nāves Rafaēls pārceļas uz Florenci un kļūst par Perudžīno skolnieku un palīgu. Perodžīno darbnīcā jaunais mākslinieks apguva to līnijas līgano, lirisko plūdumu, kas vēlāk kļuva viņam visai raksturīga. Rafaēls ar savu darbu un talantu iemantojis paliekošu vietu pasaules vēsturē.
Par sevi Rafaēls sāk runāt jau ar pirmo gleznu „Marijas saderināšanās”(1504). Rafaēls pārsteidz skatītājus ar tēliem, kuri novietoti gleznas priekšplānā, gaisa telpa tiek attēlota ar perspektīvas palīdzību. Baznīcas rotondas aizmugurē ir ticības simbols vispār un vienlaikus arī perspektīvas galvenā ass.
Figūras priekšplānā izkārtotas pusaplī, kas atkārto rotondas pusapli. Rafaēla glezna summē gaisa telpas attēlošanas iespējas. Tā ir problēma par gaisa telpas attīstību gan dziļumā, gan plašumā, par ģeometriskās un apziņas perspektīvas apvienojumu, par taisnajām un līkajām līnijām. Rafaēla kompozīcijas ģeometriskā sakārtotība, proporcionālā līdzsvarotība, dzidrā gaisma organizē gan laukumu, gan cilvēkus, gan notikumu vienotā harmonijā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,98 €
Комплект работ Nr. 1190531
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация