Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:861592
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 57 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Literatūras apskats   
1.  Televīzijas fenomens   
2.  Vai televīzija ir māksla?   
3.  Realitātes šovs kā nejaušība televīzijā   
4.  Cilvēks realitātes šovā   
5.  Realitātes šova dīglis literatūrā   
6.  Realitātes šovu veidi   
7.  Realitātes šovu cēloņi sabiedrībā   
  Noslēgums   
  Bibliogrāfija   
Фрагмент работы

Kursa darbs ir veltīts problēmām, kas saistītas ar realitātes šoviem.. Tiks aplūkots realitātes šovu attīstības ceļš, cēloņi, kas to izraisīja, kā veidojās šādi šovi, kas to sekmēja un pie kā tas noveda, t. i., realitātes šovs šodien, tā veidi.
Kursa darba autors mēģinās atklāt arī to, kāpēc realitātes šovu popularitāte ir tik liela, un vēl turpina augt; un kādā mērā šādos raidījumos atklājas vispārcilvēciskās vērtības vai notiek to devalvācija.
Kursa darba mērķis ir atklāt realitātes šovu vietu mūsdienu kultūras kontekstā. Lai to veiksmīgi paveiktu, tika aplūkoti augstāk minētie jautājumi, kā arī aplūkota visai dažāda literatūra – grāmatas par kino, televīziju, mākslu, kultūru, psiholoģiju, ētiku, estētiku un realitātes šovu dalībnieku atmiņu stāsti: gan tie, kas iznākuši kā atsevišķas grāmatas, gan intervijas un viedokļi presē, gan arī visai plaša tieša un konteksta informācija Interneta resursos. Kursa darba apjoma liela daļa veltīta nevis konkrēti realitātes šoviem, bet tām disciplīnām, kas palīdz atbildēt uz jautājumiem: kas? kāpēc? Tie ir būtiski jautājumi, kas palīdz nevis aprakstīt, bet pētīt, analizēt un secināt. Darbs tiks veltīts kopējai realitātes šovu problemātikai, tomēr jau iepriekš nosakot, ka tiks runāts par postkomunisma valstīm – Krieviju un Latviju. Tas tādēļ, ka tieši šobrīd realitātes šovu ‘ziedu laiki’ ir no jauna patstāvību ieguvušajās valstīs. Tomēr realitātes šovs nav tikai šo valstu fenomens, jo, piemēram, ASV šāda veida projekti pastāv jau vairākus gadu desmitus un savā attīstībā gājuši daudz tālāk par mūsu valstīm. Taču tieši šis fakts saista kursa darba autora uzmanību, jo nedz vēsturisko, nedz kultūras un mentalitātes attīstību Eiropas valstīs un ASV nevar ne pielīdzināt postkomunisma valstīm. Bet realitātes šovs kā projekts ir nācis no augsti attīstītām valstīm, tādēļ ir interesanti vērot un pētīt būtībā svešas kultūras radīta produkta iedzīvošanos, un, kā vēlāk secināms, arī pārtapšanu mūsu valstīs.
Šāda veida raidījumi parādījās tikai divdesmitā gadsimta pēdējā gadā un jaunā gadsimtā gūst savu patieso uzplaukumu. Tādēļ kursa darbs drīzāk pieskaitāms fundamentāliem darbiem, jo tas balstās vairāk uz atsevišķiem publicētiem rakstiem,- monogrāfijas par realitātes šoviem vēl nav iznākušas. Apzinoties, ka vienā nelielā darbā nav iespējams aptvert daudzas svarīgas problēmas, kursa darba autors iecerējis turpināt šīs tēmas aplūkošanu arī turpmāk. Kursa darbā vien ieskicējot, bet plašāka apjomā darbā turpinot pievērsties tādiem jautājumiem kā realitātes idejas mākslinieciskajā literatūrā un mākslas filmās, iespēju robežās aplūkojot arī jaunāko šovu biznesā un, konkrēti, realitātes šovu attīstībā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1143239
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация