Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:798425
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Andra Kalnozola romāns diezgan pietiekami iedarbojas uz lasītāja iztēli, lai katram parādītos savs priekšstats par Oskaru, Janīnu un citiem teksta varoņiem. Mēģināt pateikt kaut ko jaunu par aktiera, režisora un dramaturga Andra Kalnozola debijas romānu Kalendārs mani sauc, diez vai ir iespējams. Romāns pirms diviem gadiem vērienīgi saviļņoja latviešu literatūras ūdeņus un tas tik tiešām bija pamatoti. Kalendārs dienasgrāmatas formā fiksētais viens gads Oskara dzīvē, kādā Latvijas mazpilsētā Talsos, pēc internetā analizēts daudzās recenzijās, lasītāju atsauksmēs un paša autora intervijās. Un nu jaukais cilvēks Oskars, kuram ir "kaut kāds sindroms un vēl dažas saslimšanas, kas saistītas ar nerviem" un kurš iemācījies no galvas kalendāru, sācis arī savu skatuves dzīvi – Valmieras teātra Apaļajā zālē režisors Mārtiņš Eihe iestudējis izrādi Kalendārs mani sauc.
Andra Kalnozola romāns latviski lasošajā auditorijā izraisīja tik lielu rezonansi, ka droši vien, ka šoreiz liela daļa skatītāju nāks tieši "uz grāmatu" un ka izrādes veidotāji ar to rēķinājušies, pēc pirmizrādes atzina dramatizējuma autore Rasa Bugavičute-Pēce. Jau pēc pirmajām izlasītajām četrdesmit lappusēm es saprotu, ka manās rokās ir labākais romāns, kādu šogad esmu lasījusi.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация