Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:171723
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ķencis romānā ,,Mērnieku laiki’’ ir ļoti spilgts tēls. Viņš ir zemnieks, kurš tiek attēlots visdažādākajās situācijās, kas raksturo tā laika cilvēkus. Šo iemeslu dēļ es izvēlējos rakstīt par šo tēlu.
Ķencis romānā ir attēlots dažādās situācijās. Piemēram, ainā, kura norisinās krogā, Ķencis lielās - Krogā, gatavojot gaļu zupai, uz jautājumu, vai darbs jau pabeigts, Ķencis atbild: „Jā, kas tas man! Norāvu abiem ādas kā tāstis. Būs drīz katlā iekšā.”, pašlepnums - Prātnieks pagrūž Ķenci, viņš atbild: „Klausies, puis, nepalaid roku, to es tev saku!”
Ķenci īpašu padara arī viņa izskats. „(..) rādīja uz kādu citu čangalieti, kam bij tik plāns un plats deguns, ka, ja uguni turēja otrā pusē, tad spīdēja gaisma cauri.” Autori Ķencim ir piešķīruši īpatnēju izteicienu ,,Kā sacīt jāsaka’’ Es personīgi uzskatu, ka katram tā laika cilvēkam bija kāds teiciens, ko viņš ir dzirdējis Kādreiz un kurš viņam ir palicis atmiņā. Tajos laikos liela daļa cilvēku nebija izglītoti, tāpēc bieži uzvedās muļķīgi. Tas ir redzams goda maltītes laikā. ”Rauj viņus velns visus tos dirigorus un azorus!” Ķencis ar dusmām kliedza.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация