Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:864335
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  IEVADS    2
2.  Noziedznieka personības jēdziena būtība    3
3.  Noziedznieka bioloģiskais tips    3
4.  Sociālās vides loma noziedznieka personības izveidošanā    7
5.  Noziedznieku raksturojums    9
6.  Noziedznieka sociālā rehabilitācija    12
7.  NOBEIGUMS    14
Фрагмент работы

Noziedzība – sociālā parādība, kura saka plaši izplatīties kopš tā laika, kad cilvēki apvienojās lielā „ciltī” ar nosaukumu „valsts”. Likumi, morālās un citas cilvēku dzīves reglametējošās normas vēl vairāk modināja dažos cilvēkos tieksmi pārkāpt vipspārpieņemtas normas. Jau Bībele tika atspoguļota cilvēkam raksturīgā tieksme pret „aizliegto augli”.
Noziedzības rašanās fakts radīja sabiedrībā jaunu grupu, kura tika izveidota noziedzības apkarošanai. Par šīs grupas pamatuzdevumu bija noteiktas sekojošās darbības : bija jāsoda tos, kuri izdarīja noziedzīgus nodarījumus; sodam bija jābūt proporcionālam nosoditas personas izdarītajam nodarījumam. Sodam arī ir otra, preventīvā funkcija, kas ir vērsta uz to, lai cilvēkā pat nemodinājas griba izdarīt kaut ko prettiesisko un pret sabiedrības bīstamo.
Tekot laikam tika izvirzītas jaunās, progresīvās idejas noziedzības efektīvai apkarošanai. Noziedzīga nodarījuma izdarītājs, noziedznieks – it figūra, kurai ir jāpieverš īpašu uzmanību, jo tikai indivīds ir noziedzīgo nodarījumu cēloņu nesējs. Parādās teorijas, kuras palīdz atklāt noziedzniekus jau pirms nozieguma izdarīšanas.
Noziedzība joprojam pastāv pasaulē, diskusijas par tās pētīšanu, apkarošanu arī neizzuda. Tieši tāpēc tāda tēma, kā „noziedznieka personība” paliek aktuālā arī mūsdienās.
Darba uzdevums ir izanalizēt noziedznieka personību pēc dažādām pazīmēm, noteikt noziedznieka personības jēdzienu un pēc tam izdarīt sēcinājumus par to, kurš ir tas noteicošais faktors, kas mudinā cilvēkus izdarīt noziedzīgus nodarījumus, un kā sabiedrībai jārikojās, lai iznīcinātu šo faktoru. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация