Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:937086
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Eiropas savienībā (ES) vienlaicīgi ar iekšējā tirgus atvēršanu un vienotas valūtas eiro ieviešanu kā viena no svarīgākajām prioritātēm tika izvirzīta reģionālo atšķirību samazināšana un cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošana. Eiropas vienotā tirgus un monetārās savienības izveidošana mazināja robežu nozīmi un sekmēja pastiprinātu preču, kapitāla, pakalpojumu un indivīdu pārvietošanos ES teritorijā, vienlaicīgi palielinot risku, ka spēcīgākās valstis varētu pastiprināt savu uzplaukumu uz vājāko dalībvalstu un mazāk attīstīto reģionu rēķina. Tā radās nepieciešamība pēc vienotas Reģionālās attīstības politikas, kas nodrošinātu atšķirību izlīdzināšanos un visu ES dalībvalstu līdzsvarotu attīstību.
Referātā tiks apskatīta ES Reģionālās attīstības politikas būtība un instrumenti ar kuriem tā tiek īstenota.

ES Reģionālās politikas būtība

Eiropas reģionālā politika ir politika, kura sekmē solidaritāti. Tā atvēl vairāk nekā trešdaļu no ES budžeta, lai mazinātu attīstības atšķirības starp dažādiem reģioniem un nevienlīdzību starp pilsoņiem labklājības ziņā. Savienība mēģina izmantot politiku, lai palīdzētu atpalikušajiem reģioniem atveseļoties, restrukturizēt pagrimstošus industriālos reģionus, daudzveidot lauku rajonu ekonomiku ar atpalikušu lauksaimniecību un atveseļot nelabvēlīgus mikrorajonus pilsētās. Tā nostāda darbavietu radīšanu par primāro mērķi. Rezumējot, tā meklē iespējas spēcināt Savienības ekonomiku un sociālu un teritoriālu izlīdzināšanu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация