Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:341918
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Reliģijas loma Japānā    4
2.  Reliģijas daudzveidība Japānā    6
2.1.  Sintoisms    6
2.2.  Japānas budisms    9
2.3.  Dzenbudisms Japānā    12
2.4.  Jaunās reliģijas    14
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Фрагмент работы

Japāņu kultūra eiropiešiem šķiet unikāla un noslēpumaina. Izslavētā japāņu pieklājība ir daudz dabiskāka nekā ķīniešu ceremoniālais dzīvesveids. Japāņu izcilās darba spējas ir apvienojušās ar spilgti izteiktām goda jūtām un bezierunu paklausību imperatoram. Austrumu skaistuma izjūta, kautrība, lakoniskums un vienkāršība savienojumā ar izsmalcinātību apģērbā un interjerā Japānā ir pārsteidzoša.
Japāņu zemi dēvē par „Uzlecošās saules zemi”, visa pasaule Japānu pazīst kā elektronikas, automobīļu, samuraju, krizantēmu, kimono, geišu un tējas ceremoniju zemi.
Japāna mūsdienās ir viena no līderēm pasaules ekonomikā. Daudzu produkciju veidu (videomagnetafonu, rūpniecisko robotu, automobiļu, kuģu) ražošanā tā ir pirmajā vietā. Japānu bieži dēvē par 20. gadsimta „ekonomisko brīnumu”.
Japāna ir kontrastu zeme, kur blakus modernai lielražošanai , izciliem zinātniski tehniskā progresa sasniegumiem un mūsdienīgām ražošanas attiecībām un darba stilam saglabājušās senas tradīcijas, dzīvesveids, uzvedības normas un savstarpējās attieksmes, vērtību orientācija. Japānā vienādi mīl visu jauno, progresīvo un seno tradicionālo.
Japānas iedzīvotāju dabiskais pieaugums ir pozitīvs. Šeit ir vismazākā zīdaiņu mirstība un visgarākais cilvēku mūžs – vidēji 80 gadi – pasaulē. Valstī ir vairāk nekā 4 tūkstoši cilvēki, kas nosvinējuši savu 100 gadu jubileju. Japāņi šo faktu skaidro ar savu dzīves stilu un askētisko uzturu. Uzturā viņi galvenokārt lieto augu valsts produktus un jūras veltes. Japāņi pamatoti sevi sauc par „veselīgu cilvēku nāciju”.
Kas ir šī noslēpumainā Japāna, kas mūs – eiropiešus tā vilina? Kas ir japāņu dzīves pamatā, kas ļauj viņiem apsteigt pārējo pasauli?
Var rasties iespaids, ka mūsdienu industrializētajā Japānā nav īpašas intereses par reliģiju. Tomēr, uzzinot par reliģisko grupu lielo skaitu un dievlūdzēju pieplūdumu tempļos un svētnīcās, jo īpaši Jaunā gada svētkos, šis uzskats ir jāmaina.
Trīs galvenās reliģijas ir budisms, konfūcisms un sintoisms. Vai šis reliģijas ir Japānas balsti? …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1124457
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация