Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:386388
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  IECIETĪBAS PROBLĒMA MŪSDIENU SABIEDRĪBĀ    5
1.1.  Faktori, kas veido cilvēku atšķirības    5
1.2.  Ieguvumi, kontaktējoties ar citādas kultūras pārstāvjiem    9
2.  SOCIĀLO ZINĪBU MĀCĪBU PRIEKŠMETA LOMA 7.KLASĒ    11
3.  PUSAUDŽU GATAVĪBA BŪT IECIETĪGIEM    15
3.1.  Iecietības tēmas iespējas sociālajās zinībās    15
3.2.  Bebrenes vidusskolas 7.klases skolēnu izpratne par reliģisko iecietību    17
  NOBEIGUMS    23
  AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    24
  PIELIKUMS    25
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Mūsdienās izglītība ir ļoti svarīga un nepieciešama, jo tā paver jaunas iespējas un ļauj sabiedrībā notiekošo vērtēt no dažādiem viedokļiem. Izglītība veido cilvēka personību, viņa ētiskās, morālās vērtības, personisko viedokli par dažādām situācijām, kas ļauj vērtēt subjektīvi, nevis paļauties uz citu viedokli. Gadsimtu gaitā viss attīstās un nekas nestāv uz vietas, ir daudz plašākas iespējas augt un attīstīties fiziski un garīgi, tieši tāpēc šī iespēja ir jāizmanto, lai savu negatīvo rīcību, neiecietību neattaisnotu ar nezināšanu. Sociālās zinības ir viens no mācību priekšmetiem, ar kura palīdzību var apgūt zināšanas dažādās nozarēs un veicināt jauniešu iecietību par jautājumiem, darbībām un dažādām situācijām, kur cilvēkiem trūkst iecietības. Iecietības stiprināšana ir nepieciešama, jo saliedētās sabiedrības pamatā ir ne tikai kopīgas vērtības, bet arī cieņa pret atšķirīgo, citādo. Ir svarīgi, lai daudzveidība sabiedrībā būtu uztverama kā bagātība, nevis kā drauds tās vienotībai. Viena no iecietības problēmām ir reliģija, kur ne visi ir gatavi pieņemt, respektēt citu ticību.
Sociālajās zinībās ir iespēja veidot bērniem reliģisko iecietību. Veidot izpratni par ticībām, par to, uz ko tās balstās, ko tās sludina. Lai varētu uzzināt, cik plašas ir šīs iespējas, ir nepieciešams izpētīt pedagoģiskā rakstura literatūru un izglītības standartu. Lai uzzinātu skolēnu viedokli par iecietības problēmām mūsdienu sabiedrībā un iecietības veicināšanas iespējām sociālajās zinībās, tika veikta Bebrenes vidusskolas skolēnu anketēšana, ar kuras palīdzību varēja izvērtēt izvirzīto mērķi: izpētīt iecietības jautājumu un analizēt reliģiskās iecietības veidošanās iespējas sociālajās zinībās 7.klasē.
Darba uzdevumi un mērķis tika izpildīts, izpētot izglītības standartu sociālajās zinībās, anketējot Bebrenes vidusskolas skolēnus, hipotēze tika pierādīta, ka savlaicīga iecietību problēmu apguve, veicina padziļinātāku cilvēku izpratni. Jo no bērnības, uztverot, apstrādājot informāciju, veidojas savs viedoklis, tāpēc ir svarīgi, jauniešiem, augot par demokrātiskas valsts pilsoņiem, būt iecietīgie pret citiem.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1328951
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация