Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:375402
 
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Divupe jeb Mezopotāmija    4
2.  Reliģijas priekšstati Divupē    5
3.  Zināmākie un visvairāk pieminētākie reliģiskie dievi Divupē    6
3.1.  Ištara, Anu    6
3.2.  Enlils, Tiamata    7
3.3.  Marduks, Šamašs    8
3.4.  Sins, Iškurs    9
3.5.  Nergals, Ninlila    10
4.  Apbedīšana Divupē    11
5.  Kultūra no reliģiskā aspekta Divupē    12
  Secinājumi    13
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    14
  Pielikums    15
Фрагмент работы

Secinājumi
Rakstot šo darbu, es sastapos ar grūtībām atrast precīzu informāciju par katru no dieviem, jo no informācijas avotiem, kuri bija vienīgi angļu valodā, informācija krasi atšķīras, jo katrā gada gājumā, katram no dieviem tika piedēvētas jaunas īpašības, vārds un funkcijas. Darba izpēte bija interesanta, jo bija arī jāiepazīstas ar citu valstu vai reģionu reliģiju, ar kurām es varēju salīdzināt Divupes reliģiskos priekšstatus. No vairākiem interneta avotiem es uzzināju, ka katrs no šiem dieviem bija savstarpēji saistīti, bieži vien, tie bija cēlušies citam dievam, veicot kādu darbību. Ļoti lielas grūtības man sagādāja precīzi noformulēt tekstu, jo angļu valodā dievu funkcijas un īpašības bija man iepriekš nedzirdēti vārdi, kurus ne vienmēr arī pareizi iztulkoja tulkotājs. Lielākā daļa informācijas nāca no bibliotēka paņemtajām grāmatām, bet tajā par katru no dieviem bija 1-2 teikumi īsi aprakstīts par to, kā viņu uztvēra divupieši un kas tas tāds vispār bija. Bija ļoti interesanti uzzināt par apbedīšanas paņēmieniem Divupē, lai gan tie ir visai baisi, kurus mūsdienās varētu redzēt tikai tādās ciltīs, kuras dzīvo nošķirtas no civilizācijas.
Salīdzinot mūsdienu reliģijas novirzienus ar reliģiskajiem priekšstatiem Divupē, es secinu to, ka tehnoloģijām un cilvēka saprātam attīstoties, šīs pārdabiskās daudzdievības dievu īpašības bija vienkārši izskaidrojamas kā dabas stihijas un laikapstākļi, kuriem mūsdienu cilvēki pat citreiz nepievērš uzmanību. Ļoti interesanti un grūti saprast ir to, kā mitologiem to ir izdevies tik precīzi noskaidrot, un vai vispār šī informācija ir patiesa.
Kopumā darbu uzrakstīju bez aizķeršanās, jo biju sagatavojies iepriekš aizejot uz bibliotēku, atrodot vajadzīgās mājaslapas internetā. Reliģiskie priekšstati Divupē ir interesanta tēma, jo tā iever ļoti daudz, ko mūsdienās attēlo fantastiku filmu veidošanā, vai kāda izdomāta, nereāla stāsta rakstīšanā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация