Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:368408
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Teorētiskā daļa    5
  Empīriskā daļa    8
1.  Vēsturiskās atšķirības starp Ziemeļiem un Dienvidiem    10
2.  Reģionu ekonomiskās atšķirības    12
3.  Reģionālisms Itālijā    12
4.  Reliģija un reliģiskās vērtības Itālijā    14
  Analītiskā daļa    17
  Literatūras saraksts    19
Фрагмент работы

Lai gan sociologu vidū jau veikti daudzi pētījumi par reliģiskajām praksēm un baznīcas apmeklējumu, tomēr joprojām relatīvi mazs progress ir sasniegts ekonomikas teorijas sistemātiskas pieejas radīšanā korelācijā ar reliģiskajām vērtībām un praksēm. Aizvien plašāk reliģijas socioloģija tiek saistīta ar ekonomisko aktivitāšu izskaidrošanu, tāpēc ekonomikas teorija tiek uzskatīta par potenciāli nozīmīgu avotu šīs socioloģijas jomas sakarību pētīšanā.
Vēstures perspektīvā ir būtiski izvērtēt reliģijas un ar to saistīto vērtību ietekmi uz politisko režīmu, iekārtu un sabiedrības funkcionēšanu, sociālo šķirtņu veidošanos, ekonomisko attīstību, ikdienas dzīves jomām utt. Šī jautājuma skaidrošanu savās teorijās mēģinājuši sniegt tādi ievērojami teorētiķi un akadēmiķi kā M. Vēbers1, K. Markss, E. Dirkheims, mūsdienās A. Giddens u.c.
Virkne faktoru visas Eiropas un tostarp Itālijas sabiedrībā 19. gadsimta otrajā pusē veicināja baznīcas lomas mazināšanos, taču jo sevišķi šie procesi spilgti izpaudās pilsētās un industriālajos reģionos2, kuros bija sekularizācijai labvēlīgāki apstākļi. Ņemot vērā neviendabīgo Itālijas saimniecisko attīstību, Ziemeļu reģioni vēsturiski ir bijuši rūpniecības un industrializācijas reģioni, kur jau viduslaikos uzplauka politiski un ekonomiski spēcīgas pilsētvalstis – Florence, Venēcija, Dženova, Milāna u.c. Turpretim Itālijas dienvidos pastāvēja tradicionālā lauksaimniecība un zvejniecība, kas kavēja modernizācijas un līdz ar to arī sekularizācijas procesus šajā Itālijas daļā.
Reliģisko vērtību sistēma ietekmē ekonomiskās nevienlīdzības veidošanos un nostiprināšanos dažādos Itālijas reģionos, kā rezultātā Ziemeļitālija ir ekonomiski attīstītāka nekā Dienviditālija. Darba uzdevums ir izpētīt Itālijas ziemeļu un dienvidu reģionu ekonomiskās atšķirības, pamatojoties uz empīriskiem datiem par Itālijas reģionu ekonomisko situāciju un tos raksturojošiem ekonomiskiem rādītājiem, kā arī analizēt un kritiski izvērtēt reliģisko vērtību ietekmi uz valsts ekonomisko attīstību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация