Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:447789
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

16. gadsimta sākumā arī Anglijas politiskajā dzīvē notika lielas pārmaiņas - 1534. gadā tā galīgi atdalījās no Romas katoļu baznīcas un lielāku politisko uzmanību pievērsa citām protestantiskajām zemēm, it sevišķi Nīderlandes neatkarības cīņām ar katolisko Spāniju.
Anglijas ģeogrāfiskā noslēgtība bija labvēlīga atšķirīgas kultūras attīstībai. Tā piemēram, literatūra Anglijā attīstījās daudz straujāk nekā tēlotāja māksla. Tās uzplaukumu būtiski ietekmēja grāmatu iespiešanas tehnoloģija, kas jau 15. gadsimta beigās bija pazīstama visā Eiropā. Humānisma attīstību Anglijā un visā Eiropā spēcīgi ietekmēja nīderlandiešu zinātnieks, humānists un rakstnieks Erasms Roterdamietis. Savā nozīmīgākajā darbā - "Muļķības slavinājums" (1509) humānists satīriski izsmējis viduslaiku tikumus un tumsonību, viņš cīnījās par domas brīvību. Roterdamas Erasma ietekmē angļu humānists un rakstnieks Tomass Mors uzrakstīja savu slaveno darbu "Utopija" (1516). Tomass Mors reformācijas laikā aizstāvēja katoļu baznīcu un par atteikšanos zvērēt karalim arī kā Anglijas baznīcas vadītājam sodīts ar nāvi. Tomēr lielākie renesanses sasniegumi literatūras jomā saistāmi ar drāmas attīstību. Arī teātris kļuva ļoti populārs, un it īpaši galma dzīvē tas ieņēma svarīgu vietu. Izcilākais no visiem tālaika dramaturgiem neapšaubāmi ir Viljams Šekspīrs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация