Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:411577
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Renesanses laikmetā māksla caurauž visu tālaika kultūru - visus sabiedrības slāņus, sabiedrības domāšanu, radošo darbību, politiku un ikdienas saimniecisko darbību, tomēr renesansē vēl arvien nepastāvēja jēdziens "mākslinieks". Humānisti, atbilstoši antīkajai tradīcijai, par visaugstāko no mākslām uzskatīja dzeju, bet gleznotājus un tēlniekus pieskaitīja amatniekiem. Līdz pat 16. gs. tēlotājmāksla bija pakļauta visiem amatnieku cunftes (amatnieku organizācija) ierobežojumiem. Jāatzīmē, ka renesanses māksliniekiem bija jāveic galvenokārt darbietilpīgi un apjoma ziņā milzīgi darbi - apgleznojuma cikli, skulptūru grupas, lieli altāri. Vienam cilvēkam pie tāda uzdevuma būtu jāstrādā visa mūža garumā, kas taču neapmierinātu mākslas darba pasūtītāja intereses, tādēļ pie uzdevuma veikšanas parasti ķērās visi amatnieku darbnīcas locekļi, kaut arī tajā bieži nebija vairāk par pieciem cilvēkiem: pats meistars, divi zeļļi un mācekļi. Katrā atsevišķā darbnīcā tās locekļiem bija jāpakļaujas meistara noteikumiem, savukārt meistaram bieži vajadzēja piemēroties mākslas darba pasūtītāja vēlmēm. Šādos apstākļos atsevišķa indivīda mākslinieciskajam rokrakstam nebija īpašu iespēju izpausties.
Katram māksliniekam, lai arī tas darbojās savā cunftē, nācās cīnīties par savu iztiku un bieži vien tas tika panākts ar ne īpaši humānu līdzekļu palīdzību, piemēram, krāpšanu, šantāžu, pat slepkavību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация