Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:939134
 
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mākslas pasaule ir ļoti plaša. Un ieiet tajā nav nemaz tik viegli. Tas prasa nopietnu sagatavošanos. Ne katrs cilvēks uzreiz var uztvert, izjust un saprast mākslas darbus.
Bet cilvēki ar to arī atšķiras no dzīvniekiem, ka tiem ir tieksme uz mākslu. Jau senākajos laikos, kad cilvēks vēl nemācēja par runāt, viņš jau zīmēja uz alu sienām un klintīm. Sākumā šie zīmējumi bija ļoti shematiski un primitīvi, bet laika gaitā tie attīstījās.
Senajā Ēģiptē cilvēki zīmēja ļoti īpatnējas cilvēku figūras: ķermenis frontālajā projekcijā, bet kājas un galva vērsti uz sāniem. Bet jau Grieķijā tiek radīti patiešām īsti mākslas darbi: ļoti realistiskas skulptūras, izcilas arhitektūras celtnes u.c.
Agrīno viduslaiku Eiropā māksla nav visai attīstīta. Bet tieši Eiropā vēlāk uzplaukst ”renesanse”-atdzimšana. Māksla kļūst ļoti populāra, triumfē mākslinieki ģēniji. Bet ne visi labi mākslinieki tiek atzīti uzreiz. Liela daļa mākslinieku kļūst slaveni tikai pēc viņu nāves.
Bet tas viņus neapstādina. Neskatoties neveiksmēm un dažkārt pavisam nabadzīgu dzīvošanu, šādi cilvēki velta savu dzīvi mākslai. Un tad pēkšņi viņu gleznas ievēro. Tās kļust populāras, par tām maksā dārgu naudu, tās krāj bagātākie cilvēki.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация