Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:897371
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Rentabilitāte un ražošanas izmaksas    1
  Rentabilitātes noteicēji faktori    1
  Valsts investīciju politika    1
  Investīciju loma Latvijas politika    2
  Grāmatvedības peļņa un ekonomikas peļņa    3
  Iespēju izmaksas    3
  Rente    3
  Likviditātes analīze    3
  Likviditāte    4
  Darba kapitāls    4
  Zemes likviditātes cēloni    4
  Uzņēmējdarbība un risks    4
  Riskēt vai neriskēt    4
  Vispārējā nostādne riska vērtēšanā    5
  Risks    5
Фрагмент работы

Rentabilitāte – uzņēmuma darbības efektivitātes radītājs, kurš parāda cik ienākumus dod uzņēmumam kautrais darbība ieguldītājs lats.
Gada rentabilitāte – peļņas normu, kur skaitītājā darbojas gan īslaicīgi, gan ilglaicīgi motīvi. Pēdējie galvenokārt saistās ar investīciju atvedi vairāku gadu perspektīvā, bet pirmie aprobežojas ar viena gada rezultātu vai ar vēl īsākiem laika posmiem. Šinī gadījumā analīzē rentabilitātes saucēja var iegrāmatot arī attiecīgā perioda ražošanas izmaksas (RI). Gada rentabilitāti (Rgri) tad lēš pēc šādas formulas:

Rentabilitāti uz ražošanas izmaksu bāzes var aprēķināt mēneša, ceturkšņa, pusgada, produkcijai konkrētam pasūtījumam (visai svarīgi, lai novērtētu pasūtījuma izdevīgumu), pat produkcijas (pakalpojuma) vienībai. Pēdējo rādītāju var aplēst kā peļņas īpatnējo svaru produkcijas vienības cenā. Šāds rādītājs izmantojams cenu kalkulācijā.
Augstāka rentabilitāte, bet mazāka peļņa. Savos centienos maksimizēt peļņu uzņēmējs nebūt nav brīvs. Palielinot peļņas tiesu, jāpaaugstina cena. Te jāievēro pieprasījuma u piedāvājuma elastīgums pēc cenas dotajai precei. Rezultāts lielas peļņas tīkotājam var būt negatīvs.
Rentabilitātes noteicēji faktori
Skaitītāja palielināšanas faktori – nav ne mazāko šaubu, ka ieņēmumu un līdz ar to peļņas masas lielums, pārējiem nosacījumiem nemainoties, būtiski atkarīgs no tirgus konjunktūras, no pieprasījuma un piedāvājuma samēra, no līdzsvara cenas līmeņa. Arī oligopols un monopols regulē cenu līmeni. Monopolistiskā diktāta cenas ir augstākas par parastajām līdzsvara cenām tirgū, nodrošinot uzņēmējam – monopolistam – monopolpeļņas saņemšanu. Rentabilitātes paaugstināšanu lielas rezerves ir saistītas ar realizācijas apjomu. Uzņēmējdarbības izmaksas līdz zināmai robežai ir zemākas, augot realizācijas apjomam. Būtiska nozīme šajā jautājuma ir uzņēmējdarbība ieguldīto līdzekļu aprites ātrumam. Jau redzējām: jo lielāks ir aprišu skaits gadā, jo lielāks būs kapitāla procentu daudzums un uzņēmējspēju peļņa, kas kopā veido rentabilitātes formulas skaitītāju – peļņu.
Saucēja samazināšanas faktori – rentabilitātes formulas saucējs ir atkarīgs no investīciju apmēriem. Arī šeit būtiska nozīme ir ieguldījumu aprišu ātrumam. Jo lielāks ir uzņēmējdarbība ieguldīto līdzekļu aprišu skaits gadā, jo ar mazākām investīcijām var saņemt noteiktu peļņas masu. Citiem vārdiem, tā iznākums – lielāka investīciju atdeve, augstāka rentabilitāte. Kā jau minēts, investīciju lielumu ietekmē kapitāla struktūra, pamatkapitāla īpatsvars. Tas nozīme, ka zinātniski tehniskā revolūcija visā savā daudzveidībā spēj mazināt rentabilitāšu formulu saucēju.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1181628
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация