Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:161220
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Rēzeknes vēsture    3
  Reliģija    5
  Daba un klimats    6
  Sabiedriskā un kultūras dzīve    9
Фрагмент работы

Rēzekne ir Latvijas pilsēta. Pilsētas iedzīvotāji Rēzekni daudzina par Latgales galvaspilsētu. Rēzekne atrodas Latgales novada centrā.
Platība 17,48 km2. Iedzīvotāji: 41464 (1997.g.); latvieši 41,3%, krievi 51,8%, poļi 2.8%, baltkrievi 1.85, ukraiņi 1,35. Attālums no Rīgas 242 km.
Pilsētas teritorija robežojas ar Vērēmu pagastu ziemeļos, Griškānu pagastu austrumos un dienvidaustrumos, Ozolaines pagastu dienvidos un dienvidrietumos un Ozolmuižas pagastu rietumos.
Rēzekne ir nozīmīgs transporta centrs. To šķērso gan svarīgi valsts nozīmes autoceļi- no Gulbenes, no Krāslavas, gan starptautiskie autoceļi: Rīga- Maskava, Kauņa- Daugavpils- Sanktpēterburga. Aiz pilsētas R un Z robežas uzcelts apvedceļš. Pilsētu šķērso arī dzelzceļa līnijas Rīga- Maskava, Sanktpēterburga- Varšava. Rēzekne atrodas 63 km no Latvijas un Krievijas robežas, 685 km no Maskavas, 450 km no Sanktpēterburgas, 860 km no Varšavas. Rēzeknes dzelzceļš (stacija Rēzekne I un Rēzekne II) veic gan pasažieru pārvadājumus, gan krāvu pārvadājumus (arī tranzītpasažieru un tranzītkravu pārvadājums). Pilsētas iekšējā transportā izmanto autobusus (171),mikroautobusus (194).Lielākie transportuzņēmumi ir SIA ‘’RTA’’, valsts a/s ‘’Rēzeknes transserviss’’, valsts a/s ‘’Rēzeknes aotobusu parks’’, SIA ‘’Dekom’’. 8 km no pilsētas atrodas neliela lidosta (regulāri satiksmes pašlaik neizmanto). Darbojas trīs telefona centrāles, kas pieder SIA ‘’Lattelekom’’ Latgales zonas Rēzeknes nodaļai.
Pilsēta atrodas pašā Latgales vidū, Rēzeknes upes un Rēzeknes (Kovšu) ezera krastos. Tāpat kā Roma, arī Rēzekne guļ uz 7 pakalniem, viszemākā vieta pilsētā ir 130 m vjl., bet visaugstākā-160 m vjl. Īpatnējais reljefs, daudzie dārzi un apstādījumi veido gleznainu pilsētas ainavu. Visspilgtāk šo pilsētu savulaik raksturojis Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis, teikdams: ‘’Rēzekne ir un paliek Latgales sirds’’.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация