Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:303711
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kontā ,,ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšana" atspoguļojas papild kapitāla kustība, mainoties ilgtermiņa ieguldījumu vērtībai sakarā ar to pārvērtēšanu. Saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas un normatīvajiem aktiem lēmumu par pamatlīdzekļu pārvērtēšanu ir tiesīgs pieņemt firmas vadītājs.
Pamatlīdzekļu un ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšana notiek pamatojoties uz likuma „ Par uzņēmumu gada pārskatiem ", kur ir noteikts, ka pamatlīdzekļu un
ilgtermiņa finansu ieguldījumu novērtējumu drīkst palielināt, ja šāds vērtības palielinājums ir ilgstošs; tāpat drīkst pazemināt ilgtermiņa ieguldījumu novērtējumu, ja samazinājums ir nozīmīgs un ilgstošs. Ilgtermiņa ieguldījumu novērtējuma palielinājumu iegrāmato konta 3130 "Ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezerve" kredītā. Savukārt nolietojuma summas pieaugums jāgrāmato konta 3130 debetā. Ja šādam agrāk piecenotam objektam vēlāk vērtību samazina, tad samazinājumu iegrāmato kā pamatlīdzekļu uzskaites kartītē, tā arī konta 3130 debetā. Turpretī, ja objekta vērtība nav agrāk bijusi palielināta pārvērtējot, bet nākas to samazināt, piemērojoties atjaunošanas vērtības samazinājumam, tad vērtības samazinājumu nedrīkst norakstīt uz 3130 konta debetu, bet tas jānoraksta uz 8410 konta "Ārkārtas izdevumi" īpašu iedaļu "Ārkārtas nolietojums". Piemērs.
Firmā pieņemts lēmums pārvērtēt pamatlīdzekļus atbilstoši augstākajai vērtībai un atspoguļot vērtības pieaugumu bilancē par pārskata periodu, izveidojot pārcenošanas rezervi pašu kapitālā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация