Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:270163
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Rīga latviešu folklorā   
  Rīga dažādu dzejnieku izpratnē   
  Rīga prozā   
  Secinājumi   
Фрагмент работы

Patstāvīgā darba tēma ir „Rīga latviešu literatūrā” un mērķis ir uzskatāmi parādīt kā dažādos literatūras žanros dažādi autori tēlo Rīgu.
Jebkuras tautas literatūrā ir tādi dzejnieki un rakstnieki, kas apraksta savas jūtu pasaules norises, ir tādi dzejnieki un rakstnieki, kas attēlo pasauli sev apkārt. Tie raksta par vietām, kas tiem mīļas vai kur tie vēlētos nokļūt. Latvijā cilvēkiem nekad nav klājies viegli, tāpēc ir apbrīnojami, ka, līdzās alkām pēc labākas dzīves svešās zemēs, latviešu rakstnieki vienmēr jūsmojuši par savu dzimteni un to tik krāšņi, daudzveidīgi un ar mīlestību aprakstījuši.
Šajā darbā mēs cenšamies parādīt pēc iespējas atšķirīgus Rīgas vai ar to saistītās dzīves tēlojumus dažādu latviešu autoru darbos. Mūsu darbā iekļauta analīze par to, kā Rīga attēlota latviešu tautas daiļradē – folklorā, dažādu dzejnieku dzejoļos, kā arī prozā. Galvenais uzsvars likts uz to, kāda nozīme šajā darbā un autora daiļradē vispār ir Rīgai kā norises vietai. Redzams, ka Rīga tiek tēlota ļoti dažādi, kas atkarīgs no konkrētā autora skatījuma uz šo pilsētu, viņa attiecībām ar Rīgu, viedokļa par to. Darbs parāda radikāli atšķirīgus viedokļus.
Rīga ir plaši un daudzpusīgi atspoguļota latviešu folklorā – teikās, tautasdziesmās, pasakās, nostāstos, mīklās, sakāmvārdos, parunās. Visumā latviešu folklorā Rīga attēlota latviešu feodālā zemnieka skatījumā. Te iespējams izsekot Rīgas pilsētas vēsturiskās attīstības gaitai, tās ciešajām saitēm ar latviešu tautas likteņiem. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация