Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:947521
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Rīgas Fondu biržas attīstības vēsture    3
  Biržas definīcija un pamatfunkcijas    5
  Rīgas Fondu biržas tirdzniecības sistēma    5
  RFB akciju saraksti    7
  Tirdzniecības shēma    8
  Vērtspapīru tirgus uzraudzība    9
  Nobeigums un secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Фрагмент работы

Šodien Rīgas Fondu birža ir vienīgā licenzētā fondu birža Latvijā. Tā ir centrālā vieta, kur tiek tirgoti publiski piedāvātie vērtspapīri.
Rīgas Fondu birža sava darbību uzsāka 1995. gada 25. jūlijā, kad notika pirmā tirdzniecības sesija un tika paziņoti pirmās kotācijas rezultāti.
Rīgas Fondu birža kopīgi ar Latvijas Privatizācijas aģentūru un Latvijas Krājbanku ir Latvijas Centrālā depozitārija (LCD) dibinātāja, kas uzvarēja LR Finansu ministrijas rīkotajā konkursā par nacionālā depozitārija izveidošanu. LCD veic norēķinus ar visiem Latvijā publiski izlaistajiem vērtspapīriem.
Rīgas Fondu biržas celtne atrodas pēc sekojošas adreses: Vaļņu iela 1, Rīgā. Tirdzniecības sesijas biržā notiek piecas reizes nedēļā. Pēc katras sesijas iznāk Biržas Biļetens, kurā tiek publicēta visa oficiālā biržas informācija, kā arī sesijas rezultāti. Kotācijas rezultātus var uzzināt arī no masu informācijas līdzekļiem, tādus datus publicē, “Dienas bizness”, “Bizness & Baltija” un citi izdevumi.
Deviņdesmito gadu otrajā pusē birža aktīvi meklēja sadarbības iespējas, kas ļautu piesaistīt ārvalstu ieguldītājus un aktivizēt Latvijas vērtspapīru tirgu. Pirmais sadarbības līgums tika parakstīts 1998. gada 6. aprīlī ar Tallinas Fondu biržu par informācijas apmaiņu. 2000. gada 3. janvārī sāka darboties triju Baltijas biržu izveidotais Baltijas vērtspapīru saraksts, kurā tika iekļautas 15 lielākās akciju sabiedrības. Paralēli Baltijas sadarbībai notika sarunas par sadarbību ar Skandināvijas biržām. Tas pavērtu vēl plašāku iespēju vietējam tirgum.
Un tā 1999. gadā Rīgas Fondu birža saņēma oficiālu ielūgumu no NOREX alianses uzsākt sarunas par iespējām iekļauties ziemeļvalstu biržu aliansē. Šādus ielūgumus saņēma visas trīs Baltijas biržas. Un tā sākās SAXESS tirdzniecības sistēmas radīšana un ieviešana. Taču tā kā pastāvēja ļoti augstas izmaksas šādas alianses realizēšanai dzīvē, projekts cieta sakāvi un tika slēgts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация