Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:415135
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ievads

20. gadsimta socioloģija piedāvā dažādus konceptus, kuri izskaidro sabiedrību. Liela nozīme ir pievērsta cilvēku komunikācijai jeb saskarei un mijiedarbībai tad, kad cilvēki viens uz otru iedarbojas ar simboliem. Šo domu virzīja simboliskā interakcionisma pārstāvji Džordžs Mīds un H. Blūmens..
Interesanta bija arī dramaturģiskā pieeja, ko virzīja Ē.Gofmanis par prezentēšanos, centieniem atstāt vēlamo iespaidu uz citiem.
Sociālās mācīšanas teorijas pārstāvis ir Dž. Roters, kurs savās teorijās atklāja, aprakstīja mācīšanas , atdarināšanas , identificēšanas jēdzienus.
Ļoti specifiska un ikdienišķā teorija ir apmaiņas teorija , kuru pārstāvēja Dž. K. Houmanss, Dž. Adamss un Dž. Volsters, šis teorijas doma ir tāda , ka apmaiņas dalībnieki tiecas pēc lielāka izdevuma un minimāliem zaudējumiem.
Lomu teoriju par sociāliem statusiem un sociālo lomu pārstāvji bija Dž. H. Mīds un R. Mērtons.
Šajā referātā gribētu aprakstīt sociologu Robertu Mērtonu, kurš bija sociālā strukturālisma pārstāvis. Viņa funkcionālisms bija parādības seku noskaidrošana lielajās struktūrās, kurās tās ietilpst. Viņš ļoti iedziļinājās struktūras analīzē, kas pēc viņā ir dabiska funkcionālā attīstība, kura papildina funkcionālismu. Mērtons ir definējis sociālo struktūru, kas ir sociālās attiecības, kurās piedalās sabiedrības locekļi vai grupa tā psiho-sociālā kategorija. Mērtons arī deva savu definējumu „funkcijai”- novērojumi , kuri vajadzīgi sistēmas pašregulācijai
Mērtona darbos nav sistemātiskās saistības un tas viņš atšķir no citiem tā laika sociologiem.
Mērtons izpētīja sociālo struktūru, anomiju, funkcionālo analīzi, šajos Mērtona atklājumos es gribētu tikt skaidrībā un izprast šajā darbā.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация