Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512304
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēsture stāsta, ka 772. gadā franku karalis Kārlis Lielais (747 - 814), uzsākot vairāk nekā 30 gadu ilgu karu pret sakšiem, par savu pulku karavadoni ieceļ māsas dēlu Rolandu. Pakļautajās zemēs Rolands ceļ skolas, baznīcas, izdod stingrus un taisnīgus likumus, protams, iekarotāju interesēs. 778. gada 15. augustā šaurajā Ronsevālas ielejā Rolands krīt nevienlīdzīgā cīņā ar nodevīgajiem ienaidniekiem (pēc vienas versijas – ar pagāniem mauriem, pēc citas – ar kristītajiem baskiem). Pēc kaujas Rolands esot apglabāts Baijē pilsētiņā Francijā.
Kārlis Lielais iekarotajās zemēs ar likumu uzliek turēt svētu Rolanda piemiņu. Laika gaitā Rolanda piemiņa nezūd, gluži otrādi - 12. gs. tiek sacerēta "Dziesma par Rolandu", bet 14. gs. Ziemeļvācijas pilsētās tika uzcēltas viņa statujas, kas it kā simbolizē taisnību un brīvību.
Jautājums, kā iedzīvotājus apgādāt ar tīru dzeramo ūdeni, Rīgā vienmēr ir bijis aktuāls. Lai iegūtu labāku dzeramo ūdeni, pilsētas parvalde 1894. gadā pieņēma lēmumu ierīkot papildus 30 – 40 jaunas artēziskās akas. 1895. gada augustā pabeidza artēziskās akas ierīkošanu Rātslaukumā. Jaunā aka pašā Rātslaukuma centrā rosināja apkārtējo namu īpašniekus ziedot līdzekļus tās izdaiļošanai, un īsā laikā tika savākti 2800 rubļi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация