Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:936551
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vācu romantisma pārstāvja Hofmaņa romānam „Runča Mura dzīves uzskati” ir interesanta uzbūve. Tajā savijās runča Mura piedzīvojumi ar kapelmeistara Kreislera biogrāfiju, kas faktiski ir paša autora dzīves apraksts [6]. Romānam raksturīgs patētisms, tā valodā ir subjektīvi emocionālo elementu pārsvars ( spilgtas metaforas, retoriski izsaucieni, jautājumi, uzrunas), mūžīgais ideāla meklējums, kontrasts starp īstenību un ideāliem, kā arī autors demonstrē žanra brīvību (prozas teksts mijas ar dzejas rindām), kas raksturīgs romantisma virzienam. Romāna tekstā ir daudz latīņu vārdu, attēloto varoņu raksturošanai tiek aizgūti antīko mītu varoņi, kas norāda uz to, ka Hofmani kā romantiķi interesē mītu pasaule.
Kā viena no galvenajām romantisma virziena iezīmēm ir divpasaulība, t.i., autors šķir ideālo pasauli no reālās, kas izpaužas kā reālās pasaules atainošana, bet tajā pašā laikā tiekšanās pēc ideālās pasaules [4]. Autors saprot, ka šīs divas pilnīgi atšķirīgās pasaules nav savienojamas, tāpēc ar lielāku kontrastu starp ideāliem un īstenību starpniecību tiek parādīta un pasvītrota šo abu pasauļu atšķirība, ko Hofmanis romānā panāk ar romantiskās ironijas palīdzību, kas caurstrāvo visu romānu. Hofmanis parāda uzspēlētību firsta galmā un savstarpējās attiecībās, galma etiķetes ievērošanas muļķības, cilvēka vēlmi gūt labumu no visa, neiejūtību savstarpējās attiecības (runča Muciusa bēru ceremonija tika pasteidzināta sakarā ar bērinieku lielo izsalkumu, un noslēdzās ar bēru mielastu, kura laikā visi „smējās, jokojās, un, kad mielasts bija beidzies, pats nopietnais seniors Pufs ieteica uzdejot”), garīdzniecības netikumus („man vairs nekas cits nav vajadzīgs kā glāze laba vīna un skanīga baznīcas dziesma ”), neuzticību utt.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1134643
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация